Met deze tips van jonge miljonairs creeer je snel meer vermogen

Lifestyle

Let’s face it guys, geld maakt wel degelijk gelukkig. Of in ieder geval, het helpt je om leuke dingen te doen waar je altijd al van gedroomd hebt. Een van je life goals zou kunnen zijn om een bedrag van meer dan 6 nullen op je bankrekening te hebben staan. Snappen we. We geven je een aantal tips waar je op moet letten bij het realiseren van die droom.

dingen die je kan doen om miljonair te worden 2

Creëer meerdere inkomstenbronnen

Gebleken is dat bijna alle selfmade multimiljonairs al op vroege leeftijd meerdere inkomstenbronnen hadden. Sommige hadden drie inkomstenbronnen, de meeste vier. Ook waren er uitschieters bij die al vroeg meer dan vijf inkomstenbronnen hadden. Meer dan drie inkomstenbronnen hebben kan dus lucratief zijn om je droom te verwezenlijken. Zoek naast je vaste inkomen in loondienst dus ook nog naar andere manieren om geld te verdienen. Investeer in onroerend goed, probeer te beleggen of vindt een start-up met veel potentie. Zomaar wat ideeën.

Spaar om te investeren

Wat spaargeld achter de hand hebben is uiteraard altijd verstandig. Het Nibud adviseert dat gezinnen minimaal een bedrag van 5000 euro aan spaargeld moeten hebben, just in case. Geen onmogelijke opgave lijkt ons. Zorg dat je een bepaald bedrag dat je spaart op een rekening hebt staan, waar je absoluut niet bij kan. Tenminste niet op korte termijn. Ook niet als het echt penibel wordt. Als je consistent geld opzij zet, zal je ook zonder dit geld leren leven. Je zal het dan ook niet gaan zien als inkomstenbron. Op deze manier kun je op een later moment dit vermogen gebruiken om te investeren in zaken die je weer verder helpen om meer vermogen te vergaren.

dingen die je kan doen om miljonair te worden 8

Wees nederig

Als je bovenstaande tips eenmaal hebt gevolgd, zal er automatisch een cashflow ontstaan. Maar gebruik dit vermogen dan niet gelijk om een hele dure aankopen te doen, zoals auto’s of horloges. Probeer je koppie er bij te houden en stel targets. Welk bedrag zou je op welk moment als vrij besteed geld willen hebben. Je hoeft jezelf niet helemaal te pijnigen door als een monnik te leven, maar probeer jezelf op deze manier te belonen door iets leuks voor jezelf te kopen.

Investeer in jezelf

Misschien wel de allerbelangrijkste: in plaats van als een kip zonder kop allerlei manieren te bedenken om snoeihard die pecunia te innen, probeer ook in jezelf te investeren. Probeer minimaal een halfuur per dag te lezen, luister naar interessante podcasts of radiozenders om tot nieuwe inzichten te komen. En probeer eens af en toe een lezing bij te wonen. Allicht dat je zo geïnspireerd raakt en nieuwe ideeën opdoet. Uiteraard zal je je vak uitstekend moeten verstaan, welk beroep je ook uitoefent. Maar buiten dat is het ook fijn als je aardig kunt meepraten over politiek, sport en een eigen mening kunnen vormen over het laatste nieuws. Betiteld worden als een fijn en oprechte gesprekspartner zal altijd onthouden worden en toekomstige deuren voor je openen.

dingen die je kan doen om miljonair te worden 1

Wie niet waagt, wie niet wint

Wil je echt een keer het grote geld gaan verdienen, dan komt er een moment dat je toch echt ontslag zal moeten gaan nemen bij je huidige job. Ook al verdien je nu nog zo lekker als office soldier en ga je er jaarlijks op vooruit, er zal een tijd komen dat je full focus voor je eigen onderneming moet kiezen. Dus, of je kiest voor veilig met je modale salaris en jaarlijkse verhogingen, of je gaat er snoeihard voor. The sky is the limit. Gebleken is dat in loondienst blijven de langzaamste manier is om miljonair te worden.

Ga met de juiste mensen om

Wie bewonder je? Probeer met mensen om te gaan die hetzelfde willen als jij. Het is eenvoudiger om met gelijkgestemden om te gaan, dan met mensen waarbij je continu uitleg moet geven of je allicht niet zullen snappen. Kost je energie. Bekend is dat miljonairs anders denken over geld dan de gemiddelde persoon, en hier dan ook een ander gedachtegoed aan over houden. Omring je daarom met mensen met dezelfde visie. Mensen die je wereldblik zullen versterken en (nog handiger) mensen waar je wat aan hebt en je kunnen verder helpen.

Zakenman met prive jet

 

Total
1
Share