Dit Braziliaanse landhuis integreert perfect in de omgeving

In de buurt van São Paulo in Brazilië is een enorm mooi landhuis gebouwd voor een jong stel met kinderen. Wanneer je er  langs zou rijden, zou je er misschien niet eens van onder de indruk zijn. Want vanaf de straat gezien blijft hij bijna onmerkbaar. Maar ik kan je beloven dat wanneer je verder leest, je spijt zou hebben als je er straal voorbij hebt gereden. Want deze casa is zeker de moeite waard om even uit te stappen en het huis van dichtbij te bezichtigen.

Casa de la familia

Studio Arthur Casas is het meesterlijke brein achter dit Braziliaanse landhuis. Zij zijn ingehuurd door een jong stel met ideeën voor hun eigen droomhuis. Het project bevat zo’n 1000 vierkante meter, maar dat zou je niet zeggen wanneer je het huis van de voorkant ziet. Het architectenbureau heeft er namelijk voor gekozen om het ontwerp helemaal te laten integreren met het terrein.

Op de begane grond zijn de gemeenschappelijke ruimtes. De woonkamer is voorzien van een opvallende open haard, waarvan de schoorsteen is bedekt met kalksteen en naast de open keuken staat. Vanuit de woonkamer kun je door middel van een raamkozijn die als een garagepoort open gaat meteen naar de grote binnenplaats lopen. Deze binnenplaats is voorzien van een enorm groot zwembad en een beestachtig uitzicht. De eerste verdieping is het privé gedeelte van het huis. Deze is verdeeld in twee delen, een voor de familie zelf en een voor de gasten. De deuren in de gang creëren het idee van twee afzonderlijke appartementen. Alle suites op deze verdieping grenzen aan een groot balkon waar ze allemaal toegang tot hebben.
Dan is er nog een tweede verdieping. Deze verdieping staat op dezelfde hoogte van de straat en dient als een soort houten kist voor de grote trap. Aan de achterkant loopt dit gedeelte in een rechte lijn naar beneden. Het is een soort verbinding van het hele huis waardoor alles in harmonie staat.

Het huis is gemaakt uit bakstenen van eerder gesloopte huizen. Hierdoor is het huis rijk aan een opvallende textuur en brengt het een soort verhaal met zich mee. Het houtgebruik bij het trappenhuis en de panelen bij de slaapkamers brengt het geheel in contrast.



ESSENTIALS



MEER ESSENTIALS