La Tomatina mag niet ontbreken op je emmerlijst

We gaven het al aan in de Manify Bucket list (part 2): La Tomatina, daar moet je ooit bij zijn geweest. En dat hebben we dit jaar dan ook maar even gelijk gedaan! We reisde af naar Buñol, een afgelegen dorpje in de buurt van Valencia, in Spanje natuurlijk. Bij aankomst merkte we meteen dat we niet de enige waren die het evenement op de emmerlijst hadden staan. Voornamelijk onder Aziaten blijkt het tomaten gooien erg populair. Maar er liepen nog genoeg locals rond en de organisatie was super!

La Tomatina

La tomatina is ontstaan tijdens de jaarlijkse optocht, zo’n honderdmiljoen jaar geleden. Schorem ging de straat op om de optocht te verstoren, ze mochten niet mee doen of zoiets. Bij een nabijgelegen groentekraam kochten ze alle tomaten op en gingen de optocht bekogelen. Het jaar er op deden ze dit weer en werden ze gearresteerd door de lange arm van de wet, destijds. Het jaar dáárop flikte het tuig het weer en, ja hoor, wéér werden ze in de bak gezet. Maar het tomaten gooien bleek aan te slaan en elk jaar bleken mensen er meer in geïnteresseerd dan in de optocht zelf. Jeetje mineetje, wat nu, dachten de autoriteiten van het schattige dorpje. Dan maar toestaan en onder toezicht laten plaatsvinden, en dat is het beste wat het dorpje ooit is overkomen. Vraag maar aan een random Buñolnees hoe blij ze zijn met al die Aziaten! Er komt in ieder geval genoeg geld binnen tijdens het evenement en de locals spuiten je tussendoor voor gratis af. Er zijn feestjes, er is bier en iedereen zit onder de tomaat.

bucket list - sacbee.com

Manify op Tomatina

Wij waren er dus ook en hebben natuurlijk alles gefilmd. Het was een complete tomaten-chaos. De GoPro was even kwijt, de BH van de buurvrouw ook en ondertussen kon je niet eens recht meer staan door de dikke tomatensoep onder je pantoffels. Het was heerlijk 😉


La Tomatina 2014 – Buñol, Espanya door tommiej88



ESSENTIALS



MEER ESSENTIALS

1 comment

Comments are closed.