Dit betekent ‘Pura Vida’ in Costa Rica

Pura vida! Dat is het leven in Costa Rica. Van het begroeten van locals tot een chillsessie in een hangmat of een oerkreet tijdens het raften over een wild kolkende rivier. Je hoort en voelt het overal. Zegt iemand in Costa Rica Pura Vida tegen je, dan je weet je in ieder geval dat je goed zit. Het betekent namelijk zoiets als lekker leven. Maar wat het precies is, kun je eigenlijk niet beschrijven. Dat moet je zelf ontdekken. Als tipje van de sluier toch alvast vier redenen waarom Costa Rica Pura Vida is:

#1 Wildlife walhalla

Ben je meer een binnenmens, dan kun je Costa Rica beter downgraden in je must visit lijst. Ben je dat niet, dan is Costa Rica sowieso iets voor jou! Costa Rica is een en al buitenleven. Dat kan ook niet anders, want de natuur is echt waanzinnig. Zo groots, groen en vooral overal om je heen. Waar je ook bent. Zit je rustig te ontbijten, komt er een leguaan op z’n gemakje voorbij lopen. Loop je langs de kant van de weg, ligt er doodleuk een krokodil in de sloot. Lig je even relaxt in de zon, chillt er in de boom naast je een luiaard met je mee. Dit heeft wel het nadeel dat je altijd en overal moet oppassen waar je loopt, waar je gaat zitten en waar je je handen plaatst. Het kan namelijk zomaar zijn dat je in een giftige slang of een spin pakt. Maar hee… Pura vida!

#2 Het ultieme buitenspelen

In Costa Rica ligt de temperatuur het hele jaar door rond de 25-30 graden. Ofwel, lekker leven aan zonovergoten stranden met palmbomen en salsamuziek. (In de kuststreken zijn Costa Ricanen trouwens ook niet vies van het reggae bestaan, inclusief bijbehorende relaxerende middelen.) Toch betekent Costa Rica niet voor niets ‘Rijke Kust’. Regenen kan het ook als de beste. Maar no worries, het is warme regen en de jungle om je heen functioneert vaak als een grote paraplu. Bovendien zorgt die regen ervoor dat het land is gezegend met de meest fantastische settings voor welke outdoor activiteit dan ook. Denk aan raften, canopyen (ziplinen), moutainbiken, hiken, paardrijden (cowboy style), quad rijden, duiken, surfen en meer. Leef je uit! En vergeet niet: Pura vida!

#3 Koffie in de meest pure vorm

Behalve jungles en watervallen zie je in Costa Rica overal waar je gaat koffieplantages. Naast ananas en bananen, is koffie het belangrijkste exportproduct van het land. En daar zijn ze zuinig op. Sterker nog: in Costa Rica maken ze alleen Arabica koffie. Het is zelfs bij wet verboden om andere koffiebonen te verbouwen. Daarmee wil de regering zorgen dat de kwaliteit van de koffie altijd perfect is. Doe mij maar zo’n bakkie pleur hoor! Pura. Vida.

#4 Niet poetsen, maar lullen

Wist je dat Costa Rica geen leger heeft? Volgens de Costa Ricanen is dat niet nodig, want het zijn ‘party people’. Dansen, zingen en praten, veel praten. Dat is wat de Costa Ricanen het liefste doen. Gastvrijheid staat dan ook hoog in het vaandel. Het is bijvoorbeeld heel normaal dat je onaangekondigd bij iemand op bezoek gaat en ook nog vrienden, buren of kennissen meeneemt. Er is altijd genoeg eten, goede koffie, muziek en (zelfgemaakte) drank aanwezig: Pura Vida!

Visit Costa Rica

Januari t/m maart zijn de beste tijd om naar Costa Rica te reizen. Al zijn juni t/m november ook prima maanden om te gaan. Moet je alleen wel rekening houden met minstens een heftige regenbui per dag. Extra relaxt: vanaf 31 oktober 2017 gaat KLM rechtstreeks naar Costa Rica vliegen. Kijk voor meer info op de toeristische websites: www.visitcostarica.com en www.visitcentroamerica.com.

Total
1
Share