Deze items moet iedere man in zijn keuken hebben

CREDITS: House Method | Unsplash

Er zijn twee soorten mannen: de één bakt beter zijn steak dan Ron Blaauw en de ander serveert zijn omelet met schil erin. Waar je vaak denkt dat je niet kan koken – kleine tip: oefenen! – ligt het soms ook aan je keukengerei. Er zijn voor jou als man een aantal essentiële items die niet mogen ontbreken in jouw keuken. Dit zijn ze.

17 items die jij in je keuken moet hebben

Een scherp mes

Basic item numero uno: een kwaliteitsmes. Een mes dat fijn in je hand ligt en ook nog eens overal makkelijk doorheen komt. Met merken zoals Global, Wüsthof en Sabatier zit je altijd goed.

keuken items
Foto: Caroline Attwood

Speakers

Tijdens het koken moet je het jezelf zo comfortabel mogelijk maken. Zet een muziekje aan op de achtergrond, trek een fles bier open en ga aan de slag. Knal je favoriete nummers door je box en je zal zien dat je maaltijd zo op tafel staat.

keuken items
Foto: Tim Goedhart

Cooker

Gemak en snelheid zijn essentiële factoren in jouw keuken. Een waterkoker duurt ook geen uren maar nog altijd langer dan een cooker. En je weet het tijd kost geld. Ook op het gebied  van koken.

Kookboeken

Een recept bereiden uit een kookboek is het echte werk! Geen telefoon die elke keer weer uitvalt of een tablet met video’s die je steeds weer stil moet zetten. Kookboeken zoals VEG van Jamie Oliver, Lekker Fred van Freddy Tratlehner en Smokey Goodness van Jort Althuizen zijn aanraders.

Drankenkar

Het is niet alleen een stijlvol item in je interieur maar het is ook nog eens handig. Een drankenkar waar jij al je favorieten dranken een mooi plekje kunt geven.

Industriële lamp

In een keuken is het belangrijk alles goed te kunnen zien. Hiervoor mag je dan ook best een eye-catcher van een lamp ophangen. Natuurlijk moet het in je interieur passen maar een industriële lamp doet het eigenlijk altijd goed om jou keuken net dat extraatje te geven.

keuken items, Deze items moet iedere man in zijn keuken hebben
Foto: Erol Ahmed

Schort

Je bent al moe van de hele dag werken en dan moet je ook nog eens in je overhemd door de tomatensoep roeren. Van te voren weet je al bijna zeker dat dit fout gaat. Voor dit soort situaties kan een schort best handig zijn. Vooral een leren schort doet het de laatste jaren erg goed, hiermee steel je ook nog eens de show tijdens een barbecue in het park.

Planten

Planten kunnen ervoor zorgen dat je meer sfeer kunt toevoegen aan een ruimte. Het maakt een ruimte levendig ook al zijn je planten dat misschien iets minder. Want als je nou echt geen groene vingers hebt kan je ook altijd nog voor neppers kiezen.

Koffiezetapparaat

Er gaat niets boven goede koffie in de ochtend. Een boost om snel wakker te worden of als je juist ’s avonds nog even door moet gaan. Een apparaat wat bij jouw past een essentieel item voor in de keuken. Want of je nou liever zelf de bonen vermaalt of er gewoon een cupje in gooit, de smaak en sterkte bepaal je zelf.

keuken items
Foto: Eka Sutrisno

Houten snijplank

Een grote houten snijplank staat niet alleen tof, het is ook nog eens een item waarop je jouw gerechten kan uitserveren. Maak een extra grote rumpsteak klaar en snijd het stuk in plakken op de de plank. Op tafel natuurlijk als iedereen meekijkt, want je wil een beleving creëeren. Mocht je in de winkel staan en kunnen kiezen: pak een extra grote. Een mega borrelplank is altijd een goede oplossing.

keuken items
Foto: Todd Quackenbush

Blender

Je gaat niet sporten om daarna weer iets ongezonds naar binnen te werken. Een gezonde shake is onmisbaar geworden in ons leven. Maakt het jezelf makkelijk en koop een goede blender. Dit scheelt je dag en nacht werk.

Barkrukken

Thuis een bar creëren kan heel makkelijk door aan je keukeneiland een paar barkrukken te plaatsen. Lekker een beetje hangen met een flesje bier terwijl je aan het koken bent is toch wat iedereen wilt.

keuken items, Deze items moet iedere man in zijn keuken hebben
Foto: Vitaliy Zamedyanskiy’s

Pizzaoven

Bij een pizza oven denk je gelijk aan die mega grote ovens uit de Italiaanse keukens. Maar er zijn allerlei kleinere ovens te vinden waarmee je binnen een paar minuten een heerlijke pizza op tafel kunt zetten. Stook je oven op temperatuur en bakken maar.

Cocktailset

Een shaker, cocktaillepel, schenktuiten, jigger, zeefjes en natuurlijk een cocktailglas. Een goede cocktailset is wat jij nodig hebt om een je vrijmibo succesvol door te komen. Voeg je favoriete ingrediënten toe en shake it!

keuken items, Deze items moet iedere man in zijn keuken hebben
Foto: John Fornander

Grillpan

Niet alleen om vlees in te braden maar ook voor groenten. Gooi het vuur onder deze pan flink omhoog en ga aan de slag met heerlijke producten. Onthoud wel dat het belangrijk is om de olie niet rechtstreeks in de pan te mikken, maar het product er mee in te smeren. Bij voorkeur een lekkere kruidenolie om extra smaak te geven aan je groenten.

Tablet standaard

Even snel shuffle aanzetten op Spotify of je recept nog een keer nalezen is pas echt makkelijk met een standaard voor je tablet. Geen pastasaus meer die er overheen gaat maar alles netjes geordend bij elkaar.

keuken items, Deze items moet iedere man in zijn keuken hebben
Foto: Jeff Sheldon

Kunst

Kunst kan je inspireren en een ruimte karakter geven. Je signature quote of een schilderij van jouw favoriete kunstenaar maakt de keuken persoonlijk. Belangrijk hierbij is dat je vooral niet bang bent om uit te pakken. Met felle kleuren kun je jouw interieur een boost te geven. Go big or go home! 

keuken items, Deze items moet iedere man in zijn keuken hebben
Foto: Austin Chan