Dreamjob: Japan zoekt ninja’s!

CREDITS: Mwangi Gatheca

Ben jij inmiddels wel een beetje klaar met je kantoorbaan? Heb je geen zin meer in meetings? Geen zin meer in het gezeik van je baas aan je hoofd? En heb je genoeg van de houten kont die je krijgt van je goedkope bureaustoel? Dan hebben wij misschien wel dé oplossing voor jou! De vereisten: je moet niet bang zijn om je gezicht te bedekken, met een zwaard te zwaaien en bamboe te hakken. Japan is namelijk op zoek naar ninja’s. En laten wij alvast verklappen: ze zijn niet bang om er flink wat yens in te investeren!

Ninja-tekort in Japan

Iga is een stad dichtbij Tokio, met een bevolking van ongeveer 100.000 man. De stad staat bekend in Japan als dé geboorteplaats van de ninja. Jaarlijks trekken meer dan 30.000 toeristen naar Iga om het jaarlijkse ninja festival te beleven. Echter kampt de stad in de afgelopen jaren met een groeiend probleem. Enorm veel jongeren trekken namelijk weg van het platteland, naar de grote steden. Met als resultaat: te weinig potentiële ninja’s in Iga.

Japan is de afgelopen tijd enorm gestegen in toerisme. In de afgelopen jaren is een stijging zichtbaar van wel 20%. De stag Iga blijft helaas een beetje achter. Dit komt dan ook vooral door de hoeveelheid mensen die er wegtrekken. Er is te weinig aanbod en daardoor wordt er ook te weinig geconsumeerd. De overheid is erg druk bezig met het promoten van het ninja-toerisme in Iga. Er wordt jaarlijks een ninja-festival gehouden, waarin alle bezoekers en locals zich kleden als ninja. Ook is er onlangs een extra ninja museum gebouwd. Toch kan de stad vrij weinig zonder hun geweldige ninja’s (of eigenlijk ninja performers).

Foto: Manuel Consentino

De Japanse overheid heeft besloten om daarom het beroep van ninja’s te promoten, met oog op verbetering van de economie van de stad. Als er namelijk weer genoeg ninja’s zijn op het jaarlijkse ninja festival, zal de economie ook verbeteren. Daarom steekt de overheid behoorlijk wat geld in hun ninja’s. Als ninja in Iga verdien je vandaag de dag maar liefst $23.000 tot $85.000. Behoorlijk prima salaris voor af en toe een showtje waarin je wat bamboe kapt, zeggen wij!

Mocht je dus op zoek zijn naar een nieuwe baan, ben vooral niet bang om naar Iga te emigreren. Het zal behoorlijk bevorderend zijn voor je bankrekening. Daarnaast hebben we gehoord dat je er érg lenig van wordt, en misschien eindelijk eens van dat buikje afkomt. En we weten allemaal dat vrouwen enorm houden van goede ninja op zijn tijd. Wij zien alleen maar voordelen!

Foto: Lasaye Hommes
Total
1
Share