Wij waren op wintersport in Japan! Een aanrader!

Wij vinden het de leukste vakantie van het jaar: wintersport. We hebben er al vaker artikelen over geschreven en nu zelfs een heuse Manify wintersport trip in de planning staan. Die je check je hier! Maar afgelopen week waren wij op wintersport in Japan. Niet zomaar een skigebied, maar in Niseko wat dé locatie voor wintersport in Japan!

wintersport in Japan, Wij waren op wintersport in Japan! Een aanrader!

Wintersport in Japan?

Het is niet het eerste land waar je aan denkt bij wintersport, maar niks is minder waar! Japan heeft een gigantisch wintersport gebied met 2789 kilometer aan piste. Je leest het goed 2789 kilometer! De verschillende gebieden zijn verspreid over het centrale deel van Japan op twee uur rijden van Tokyo en het noordelijke eiland Hokkaido. De sneeuwgarantie is 100% en het seizoen is maar liefst vijf maanden lang. Vanwege de ligging van Japan ten opzichte van het koude Siberië valt er gemiddeld zo’n tien meter sneeuw per seizoen. De sneeuwkwaliteit is hierbij subliem. Vanwege de koude zeelucht valt er vooral droge sneeuw, waardoor er poeder pistes ontstaan en je vrijwel nergens last hebt van ijslagen. Kortom sla de Alpen maar een jaartje over en kom naar Japan, want dit is heaven voor de wintersport liefhebbers. 

wintersport in Japan

Gebieden

Japan telt maar liefst 596 skigebieden. Wij bevinden ons in Niseko op het noordelijke eiland. Dit gebied staat bekend als een van de beste voor wintersport in Japan en daar is niks over gelogen. Het gebied telt genoeg pistes om een week lang iedere dag een nieuwe afdaling te pakken. Daarnaast beschikt Niseko over een uitgebreid nachtleven. Je zou kunnen zeggen dat Niseko het Tirol van Japan is. De echte Japanse cultuur ga je hier echter niet meer vinden. Mede door de populariteit van het gebied komen toeristen vanuit de hele wereld richting Niseko. Met name Amerikanen en toeristen uit Australië zijn vaste gasten.

wintersport in Japan, Wij waren op wintersport in Japan! Een aanrader!

Accommodatie 

Japan is een ontzettend ontwikkeld land. Op de meeste gebieden zijn ze alle flink wat stapjes verder dan de meeste landen. Uiteraard is aan accommodatie dan ook genoeg te vinden. In Niseko barst het van de hotel en hostels. Wij bevinden ons in het Stoked Adventure Hostel. Een enorm warm en gezellig hostel. Het feit dat het een adventure hostel is, betekent dat je vanuit het hostel vele zaken wat betreft snowboarden en skiën kunt regelen en dan met name voor de wat avontuurlijkere wintersporten. Zo kan je vanuit het hostel regelen dat je het grootste off piste gebied in gaat met een sneeuwscooter, óf zelfs door middel van een drop off in een helikopter! In het hostel bevinden zich voornamelijk snowboarders van een, laten we zeggen, semi-professioneel niveau. Uiteraard maakt het niks uit welk niveau boarder of skier je bent, in het hostel wordt iedereen warm ontvangen. Én elke avond is het er gezellig met vele mede wintersporters van over de hele wereld. 

Prijzen

Het klinkt allemaal erg mooi, maar er hangt over zeker een prijskaartje aan. Japan mag dan wel in Azië liggen, maar qua prijzen valt het op geen enkel vlak te vergelijken met de meeste Aziatische landen. Toch is het in vergelijking met een wintersport in de Alpen nog goed te doen. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat de prijzen min of meer gelijk zijn met die van het gemiddelde wintersport gebied in de Alpen! Een liftpas kost je rond de 140 euro per week. Voor huren van je gear ben je zo’n 120 euro per week kwijt en een koude pul bier op het terras kost je rond de vijf euro. Je rijdt er alleen niet even naartoe over de Autobahn.

Warmwaterbronnen

Daar waar de Europese wintersportbestemmingen bekend staan om de wellness, zie je dat in Japan terug in de warmwaterbronnen. Op vele plekken, met name rond de wintersport locaties, vind je vele geisers. Een heerlijke manier om van je spierpijn af te komen na een dag lang uitsloven op de pistes. Jouw zwembroekje aan is een vereiste en ook een regel is dat de mannen gescheiden zitten van de vrouwen! Hierin zijn ze dan weer niet met de tijd meegegaan die Japanners!

wintersport in Japan, Wij waren op wintersport in Japan! Een aanrader!