Scoren op Instagram? Bezoek deze steden!

CREDITS: Benjamin Davies

De influencer lifestyle is ontzettend populair. Instagram is de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijke marketing tool waar veel merken de potentie van zien. Nu moet je voor een toffe foto natuurlijk ook een toffe locatie hebben. En die zijn er! Heel veel zelfs. Wij hebben gezocht naar de meest populaire Instagram plaatsen op basis van het aantal hashtags die zijn gebruikt.

Razend populaire Instagram plaatsen

Londen

Het kloppend hart van Groot-Brittanië, jaarlijks goed voor een enorme omzet en het financiële epicentrum van de UK. Een absolute hotspot voor een weekendje weg! Jaarlijks heeft de stad te maken met 20 miljoen toeristen per jaar. Die toeristen zetten dan ook heel Instagram vol met #London, de hashtag werd maar liefst 122 miljoen keer gebruikt.

https://www.instagram.com/p/BxhFswjisyS/

Parijs

Nu de Notre Dame is afgebrand is deze hashtag door het dak gevlogen. Iedereen deelden zijn medeleven mee en de rijkste 1% vocht om wie het meeste geld kon geven aan de wederopbouw van de kerk. Naast de Notre Dame is Parijs de hoofdstad van de liefde. Niet voor niet trekt deze stad jaarlijks 23 miljoen toeristen en wordt er 105 miljoen keer gebruik gemaakt van de hashtag #Paris.

Osaka

Deze Japanse stad staat niet direct boven aan het lijstje, maar is er wel in te vinden. Wij vinden dat steden als Osaka meer aandacht verdienen. De hashtag #Osaka is goed voor 12 miljoen vermeldingen. Scroll eens door alle foto’s onder deze vermelding en jij ziet meteen waarom je naar Osaka moet!

New York

Een stad die bij veel mensen op de bucketlist staat en natuurlijk niet in het lijstje van populaire Instagram plaatsen mag ontbreken. De stad is compleet geromantiseerd door de vele films die er worden opgenomen. Iedereen wil een bezoekje brengen aan Central Park, het vrijheidsbeeld en Manhattan. De hashtag #NewYork is goed voor 86 miljoen posts.

Istanbul

De Turkse hoofdstad heeft een kenmerk dat geen enkele andere hoofdstad heeft. Istanbul ligt namelijk voor de helft in Azië en voor de helft in Europa. Daarnaast wordt de stad opgesplitst door aanhanger van Fenerbahce en Galatasaray. Mijd deze stad dan ook als deze twee clubs tegen elkaar moeten voetballen. Buiten de voetbalwedstrijd is het een enorm toffe stad, heel instagrammable! Goed voor 78 miljoen keer de hashtag #Istanbul

https://www.instagram.com/p/BxaKuN-g36g/

San Fransisco

Een bezoekje aan deze stad gaat je niet teleurstellen! Tip, wil je Alcatraz bezoeken? Regel dit dat maanden van de voren. Iedereen wil deze gevangenis zien. Natuurlijk moet je op de foto bij de Golden Gate Bridge en bij de pittoreske en oh zo bekende trammetjes die er rond rijden. San Fransisco is jaarlijks goed voor 25 miljoen keer #sanfransisco.