Goed Verhaal: Japanse Walter White maakt MDMA en SPEED met studenten

CREDITS: Breaking Bad

Japan is net als de Verenigde Staten het land van extremen, je kan het zo gek niet bedenken of het gebeurt daar. Vieze onderbroeken uit een trekmuur zijn in Japan zoals hier de kroket bij de FEBO dood normaal. De docent in kwestie heeft het echter zo bont gemaakt dat hem een celstraf van 10 jaar boven het hoofd hangt! Het verhaal zal je bekend voorkomen…

Professor Iwamura a.k.a. de Japanse Walter White

Breaking Bad taferelen in Japan. Tatsunori Iwamura is een professor die farmaceutische wetenschappen geeft, of moeten we zeggen gaf, aan de Universiteit van Matsuyama. Deze Universiteit is gelegen op het Japanse eiland Shikoku. Het leek hem een goed idee om samen met zijn studenten de synthetische drug MDMA te maken. Lekker gewerkt professor! Voor de mensen die niet weten wat MDMA is, MDMA is de werkzame stof in XTC, maar dat kunnen onze vrienden van Mellowed je beter uitleggen!

Anyway, de Universiteit is met een statement naar buiten gekomen. Zij melden nu dat professor Iwamura tussen 2011 en 2013 aan zijn assistent en zeker elf leerlingen de opdracht gaf om de synthetische drug MDMA te maken. Daar hield professor Iwamura het overigens niet bij, naast MDMA liet hij ook speed en de designer drug 5F-QUPID maken.

Walter White, Goed Verhaal: Japanse Walter White maakt MDMA en SPEED met studenten
Foto: Pretty Drugthings

Formeel toegestaan

Formeel is het in Japan toegestaan om designer drugs en XTC te produceren. De professor van dienst moet dan wel in het bezit zijn van een academische vergunning. Laat dat laatste nou net niet het geval te zijn geweest.

Je zou denken dat het na 2013 ophield, maar niets is minder waar. Walter White San had de smaak te pakken en heeft tussen 2016 en 2017 ook nog een paar ladingen pep-pillen staan bereiden met zijn studenten.

Verdacht zaakje

Iwamura heeft tegenover de politie bekend dat hij onder andere MDMA maakte met zijn studenten. Echter vertelde hij dat hij het nooit voor eigen gebruik of voor de verkoop wilde gebruiken. Overigens dacht zijn assistent dat hij gewoon over de juiste papieren beschikte. Kwestie van heel erg goed vertrouwen of stinkt dit zaakje? Zowel de leraar, de assistent als de elf studenten zijn gearresteerd.

Walter White, Goed Verhaal: Japanse Walter White maakt MDMA en SPEED met studenten
Foto: Hans Reniers