Deze flinterdunne digitale camera is gemaakt van papier!

Foto’s maken doen we altijd en overal. De smartphones maken tegenwoordig net zo’n scherpe kiekjes als een regulier fototoestel. Tegenwoordig zijn er camera’s die nog geen 2,5 centimeter dik zijn en nog geen halve kilo wegen. Maar deze spant echter de kroon. Deze digitale camera is namelijk gemaakt van papier en is zo dun en licht als het materiaal zelf.

Papier hier

Naast dat de camera superlicht is, heeft het apparaat ook nog eens een super-retro look. Alsof de terugkomst van de polaroid niet goed genoeg was. De gadget is maar 6mm dik, maar komt met een verrassende scala aan functies. Zo kan het apparaat naast fotograferen ook mooie video’s opnemen. Je bestanden kunnen vervolgens opgeslagen worden op een 16GB microSD kaartje. De kwaliteit haalt echter de bovenste plank niet, de gadget bezit namelijk maar 1,3 megapixel. Mocht je het doen voor de bekijks, als ijsbreker of begeer je geen baan als natuurfotograaf, dan is de camera gemaakt van papier echt iets voor jou. Het ding is immers een gewichtsloze accessoires die geen extra gewicht op je schouders brengt, dankzij de vernuftige bijpassende band.
Misschien had je al geraden dat het apparaat van Japanse makelarij komt. Daar noemen ze de gadget dan ook heel simpel ‘paper like a digital camera’. Voor nu, want officieel is de camera nog niet op internationale markt gelanceerd. Tenzij je Japans kan, is er niet meer info over te vinden dan dit. Wat ik wel kan vertellen is dat de camera gemaakt van papier online uitverkocht is. Blijf de onlinemarkt dus vooral in de gaten houden, want voordat je het weet kun jij paraderen met papier. En dat voor een kleine €30. En nu maar hopen dat de kwaliteit er snel op vooruit gaat.

camera gemaakt van papier 3

 

Total
1
Share