Deze kunstenaar maakt kleine planeten met Google Earth!

CREDITS: Janis Petke

Je hebt vast weleens van die foto’s gezien die kleine planeten vormen. Ze zijn gemaakt met een speciale lens. Leen een selfie stick – want we gaan er vanuit dat je die zelf niet hebt – en het lijkt net of je het middelpunt bent van je eigen planeet. Deze Photoshop kunstenaar gebruikte hiervoor alleen niet zijn eigen foto’s, maar Google Earth! Kun jij raden welke plekken het zijn? We hebben het er voor zekerheid maar onder gezet.

kleine planeten 1

 Amalfy, Italië 

Kleine planeten

De foto’s creëren virtuele mini-planeten door middel van Photoshop. Het eerste wat je hiervoor nodig hebt is een panorama foto en wat software. Tegenwoordig zit deze optie op elke smartphone. De bedenker van het idee, Janis Petke, is altijd al geïnteresseerd geweest in fotografie en met name panorama’s. Deze bewerkte hij zodat ze op kleine planeten leken. Maar op een dag vroeg hij zich af of het ook mogelijk was met satellietfoto’s van Google Earth.

kleine planeten 2

Black Rock, Nevada (Amerika)

Doe het zelf

Het eerste wat je moet doen is een plek vinden die je interessant lijkt. Hiervan maak je een aantal screenshots op Google Earth. Vervolgens upload je deze in het programma PTGui Panorama Software, een programma om snel panoramische foto’s te maken. Met ditzelfde programma kun je ook de kleine planeten maken met een klik op de ‘stereographic’ optie. De finishing touch doe je met Photoshop. Een leuk kleurtje geven of een bepaalde filter gebruiken voor wat extra effect. De tijdsduur van een foto zal met alle stappen ongeveer 30-60 minuten duren. Hier nog een aantal voorbeelden van Janis Petke.

kleine planeten 3

Tokyo, Japan

kleine planeten 4

Barcelona, Spanje

google-earth-matterhorn-57ff39db3e25a-png__880

Matterhorn, Alpen

Foto’s: Janis Petke

Total
0
Share