Pininfarina x Rossinavi: jacht van 65 meter geinspireerd op supercars

CREDITS: Pininfarina

Als het aankomt op superyachts dan kun je wel stellen dat het een extravagant wereldje is. Maar als twee van de grootste Italiaanse merken – Pininfarina en Rossinavi – bekendmaken dat ze samen gaan werken, is het even stil. De Super Sport 65 is bekendgemaakt tijdens Fort Lauderdale International Boat Show. Wat een jacht zo speciaal maakt zijn de vier motoren van Rolls-Royce met ieder 1500 pk in de gelederen.

Super Sport 65 is letterlijk een natte droom

Het superjacht is geïnspireerd op high performance sportauto’s en het iconische design van Pininfarina. Om het jacht zo licht mogelijk te maken is er alleen maar gebruik gemaakt van aluminium. Met een totale lengte van 65 meter en een breedte van 11 meter is dit geen bootje om even de Maas mee over te steken.

Super Sport 65
Foto: Pininfarina

Ultra modern design

Het interieur heeft vele open ruimtes en strakke designs. Zo zijn er zes cabines te vinden met plek voor twaalf man. En ook nog eens zeven cabines voor het personeel plus de kapitein. Want wat is nou een jacht zonder eigen crew.

Buiten zijn er verschillende lounge areas en heeft het jacht zowel voorop als achterop een jacuzzi. Alles is afgewerkt met houten details, waardoor het jacht pure klasse en status uitstraalt. Mocht je dus liever niet in de schijnwerpers staan dan moet je deze aan je neus voorbij laten gaan.

Top speed en prijs

De Super Sport 65 kan een top speed halen van 30 knopen, wat ongeveer gelijk staat aan 55 km/h. Daar zorgen de vier Rolls-Royce motoren van 1500 pk voor. Over de prijs van dit droomjacht is helaas nog niet heel veel bekend, maar laten we zeggen dat je vast nog even moet sparen. Benieuwd naar de eerste samenwerking tussen deze bedrijven klik dan hier!

Foto: Pininfarina

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…