Italiaanse livestream: pastagerechten maken met echte nonna’s

CREDITS: Nonna Live

Ben jij ook zo klaar met de quarantaine? Iedereen om je heen ontdekt honderden nieuwe hobby’s, terwijl jij na een lange thuiswerkdag het liefst zo snel mogelijk op de bank neerploft om je thuisbezorgd-app te openen. Maar wacht, hier gaat het mis. Want waarom maak je niet de combinatie? Gebruik deze tijd ook iets nieuws te leren. Koken is een kunst an sich en ook jij kan het leren. Vooral als Italiaanse oma’s het voordoen. Laten we je even voorstellen aan de Italiaanse pasta-maak-livestream. Want wat is dit een geniale uitvinding.

Italiaanse nonna’s gaan live met heerlijke pasta gerechten

Als je een held op sokken bent in de keuken dan is deze Italiaanse livestream wat jij nodig hebt. Ga met verschillende livestreams en nonna’s aan de slag om heerlijke Italiaanse pastagerechten zelf te kunnen maken. Er zijn vijf verschillende streams te volgen met ieder eigen authentieke recept die al meer dan 100 jaar in de familie worden gebruikt.

Koken met Nonna Nerina

De grote favoriet is Nonna Nerina, deze 84 jarige grootmoeder woont samen met haar kleindochter Chiara in een stadje net buiten Rome. Samen koken ze iedere dag recepten via een twee uur durende stream. Normaal gesproken deelt dit omaatje haar kennis via pasta-cooking classes als onderdeel van haar Airbnb. Maar door het coronavirus is dit tijdelijk niet mogelijk.

Wijnsuggesties en Spotify-lijsten

Om deel te nemen aan de livestreams kan jij je via de website registreren. Een week voor de livestream, waar jij je voor hebt ingeschreven, ontvang je een boodschappenlijst. Een aantal dagen van te voren ontvang je ook nog eens allerlei tips en tricks van Nonna Nerina’s familie, mede met de informatie hoe jij deel kan nemen aan de livestream. Maar je krijgt ook wijnsuggesties die heerlijk bij de gerechten passen. Om nog maar te zwijgen over Spotify-lijsten die je krijgt om de in echte Italiaanse sferen te komen. Er worden gerechten gemaakt met onder andere: lasagne, fettuccini, ravioli, gnocchi, cannelloni en pappardelle.

livestream
Foto: Nonna live
Total
1
Share