De 17 tofste Europese kastelen op Airbnb

Het aanbod op Airbnb lijkt bijna oneindig. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 2,5 miljoen woningen te boeken via het platform. Het mooie aan Airbnb zijn de diverse woningen. De appartementen, penthouses, bungalows, herenhuizen, woonboten en villa’s zijn voor ongeveer de helft gevestigd in Europa. Met name de luxe kastelen zijn kenmerkend voor Europa. Er zijn kamers genoeg dus met een groep is het huren van zo’n kasteel prima te doen. Check deze lijst zeker even voor het plannen van je volgende vriendenweekend!

De mooiste kastelen op Airbnb

1. Wilton Castle – Ierland

luxe-kastelen

Het kasteel van Wilton ligt aan de oevers van de rivier de Boro in Zuidoost-Ierland. Wilton Castle werd in de 19de eeuw gebouwd en is sindsdien gerestaureerd tot de kasteelwoning die nu wordt verhuurd op Airbnb. Er vinden zich  7 bedden en 6 badkamers in het kasteel. Hierdoor is plaats voor 14 personen en de kosten zijn €1.000 per nacht.

2. Castello dal Pozzo – Italië

luxe-kastelen-5

Castello dal Pozzo ligt op een paar minuten rijden van het Lago Maggiore. De internationale luchthaven Malpensa ligt op 30 km afstand en op slechts 60 km van het kasteel ligt het prachtige Milaan. In Castello Dal Pozzo kun je uiteten in eigen huis dankzij het interne restaurant ‘Le Fief‘ en dewijnbar ‘Dal Pozzo 24‘. Verder beschikt het kasteel over 8 kamers, 16 bedden en 8 badkamers en dat alles heb je voor €3.500 per nacht.

3. Augill Castle – Engeland

luxe-kastelen-6

Augill is gebouwd in 1841 door John Bagot Pearson en inmiddels is het een gezinswoning die ter beschikking wordt gesteld op Airbnb. Het kasteel kan gehuurd worden als slaapplek en ook als evenementen locatie. Met de auto is Londen zo’n 6 uur rijden en binnen 2 uur ben je in Manchester. Augill Castle ligt tussen de Yorkshire Dales en The Lake District, twee populaire nationale parken van Engeland. Het kasteel heeft 10 kamers, 8 badkamers en 16 bedden. Het is mogelijk om slechts een beperkt aantal kamers te boeken en als je het gehele kasteel wilt afhuren, betaal je €7.749 per nacht.

4. Chateau Junayme – Frankrijk 

luxe-kastelen-9

Dit prachtige 19e-eeuws kasteel is gelegen in Fronsac en wordt omringd door 1000 hectare aan eigen wijngaarden. Bordeaux ligt op 30 minuten afstand en aan het Chateau Junayme grenst een groot park. De omgeving is bekend om zijn populaire rode wijn. Het kasteel kost €1.195 per nacht en biedt ruimte voor 12 personen.

5. Castello di Santa Maria Novella – Italië

luxe-kastelen-13

Castello die Santa Maria Novella staat op het hoogste punt van Florence en Siena. Dit kasteel werd gebouwd in de 10e eeuw en is dus al duizend jaar oud. Het panorama uitzicht over de groene valleien is prachtig vanaf het kasteel. Er zijn 16 bedden dus ook binnen is er plek genoeg. Het gehele kasteel boeken kan voor €3.500 per nacht. 

6. Turin Castle – Ierland

luxe-kastelen-14

Turin Castle is een echt middeleeuws kasteel in het pittoreske landschap van Ierland. Anders dan de buitenkant doet vermoeden, zorgt de middeleeuwse stijl voor een warme sfeer in het interieur. Het gehele kasteel biedt ruimte voor 12 gasten en kost €900 per nacht.

7. Butley Priory – Engeland

luxe-kastelen-16

Voor €738 per nacht verblijf je in het prachtige Butley Priory kasteel. Het kasteel is omringd door bos en moeras, en het strand is vlakbij. Het hele huis kan exclusief voor een familie of vriendengroep gehuurd worden. Er is namelijk plek voor 15 gasten. In de buurt zijn veel goede pubs en sea food restaurants.

8. Dunskey Castle – Schotland

luxe-kastelen-25

Dunskey Castle is al 100 jaar oud, altijd zeer goed onderhouden en zelfs onlangs nog gerenoveerd. Het is omringd door bossen, meren, tuinen en watervallen. Bovendien heeft heb je toegang tot een buiten doolhof en twee privé stranden. In de buurt vind je ook een openbare tennisbaan, golfbaan en vele restaurants. Voor slechts €430 per nacht heb je 9 kamers, 5 badkamers en 16 bedden.

9. Lisheen Castle – Ierland

luxe-kastelen-27

In 1921 werd Lisheen Castle tot de grond afgebrand in de Ierse onafhankelijkheidsoorlog. Maar in 1996 werd het kasteel gerestaureerd en sinds dien is het een vakantieverblijf. Dit is te boeken voor €997 per nacht met zo’n 14 gasten. Hiervoor krijg je 10 bedden, 9 kamers en 8 badkamers. De nabijgelegen lokale stad is op 10 minuten afstand.

10. Palazzo Villa Rosa Malta

luxe-kastelen-30

In het hart van St. Julian vind je dit luxe kasteel. Het is omringd door een tuin, bomen en barbecue gebied. Daarnaast heeft het een privé zwembad om af te koelen tijdens een tuinfeest met je maten. Palazzo Villa Rosa ligt dicht bij alle voorzieningen, zoals het strand, winkels, restaurants en pubs. Dit kasteel biedt ruimte voor 12 gasten en daarvoor betaal je €700 per nacht. Een toppertje in deze lijst!

Total
6
Share