Backpacken met srprs.me!

Ruim 2 jaar geleden ging ik voor het eerst het avontuur aan om met srprs.me op reis te gaan. Het concept is simpel: Je ontvangt een kraskaart die je pas op het vliegveld open krast. Met de gekregen code onthul je vlak voor je vertrek pas je bestemming! Klinkt eenvoudig, maar je krijgt een onvergetelijke ervaring. De eerste keer bracht deze verrassing me naar Istanbul, waar zal srprs.me me deze keer naartoe sturen?

srprs.me Backpacking

Deze keer probeer ik samen met Hien de nieuwe variant srprs.me ‘backpacking’ retour uit. In tegenstelling tot de eerste keer is er nu niet één bestemming onbekend, maar twee! We vliegen op destination X en vliegen terug van Y en bepalen zelf de route en het vervoer daartussen. Een mooie backpacktrip dus!

Ik kan van mezelf best zeggen dat ik een doorgewinterde reiziger ben. En hoe laidback ik ook ben met mijn we-zien-het-allemaal-wel-mentaliteit, het onbekende geeft een hele toffe spanning. Je hebt geen idee wat je te wachten staat. Het enige wat je weet is de weersvoorspelling die op je persoonlijke pagina te vinden is.

Eigenlijk heb ik een hekel aan verrassingen. Of eigenlijk, ik wil alles gewoon weten. Met de weersvoorspelling en de vertrekkende vluchten rond de tijd dat we op het vliegveld aanwezig zouden moeten zijn, gaan we puzzelen. Hien gokt dat we naar Wenen gaan. Ik hou mezelf voor dat we via Riga naar Stockholm gaan.

Krassen!

Daar gaan we dan… We krassen de kaart open en vullen de gevonden code in op onze persoonlijke pagina. Vrienden en familie die zich hebben ingeschreven op deze pagina krijgen dan gelijkertijd een melding waar onze backpacktrip naartoe gaat. En dan is het moment daar. We gaan naar…

Pisa en Bologna!

Yes! Auto’s, motoren, fashion, mooie vrouwen en fantastisch eten! Wat wil een man nog meer? Snel een kop koffie en hop het vliegtuig in naar Pisa om de trip af te sluiten in Bologna. Eenmaal aangekomen in Pisa gaan we richting het hotel dat voor de eerste nacht vooraf is vastgelegd. Meteen even de highlights van Pisa meegepikt om daarna onder het genot van pils en pizza onze plannen voor de komende dagen te bespreken.

 

Er zijn twee opties voor de hand liggende opties. Of we nemen de trein via Florence naar Bologna of we kiezen voor een huurauto om langs de kust via Cinque Terre en Parma naar Bologna te gaan. Omdat Hien al eens in Florence is geweest en het de komende dagen goed weer zou worden hadden we de keuze snel gemaakt. We gaan langs de kust!

Pisa kun je eigenlijk in een middagje doen. Wij kwamen aan rond een uur of drie en om een uur of negen hebben we het stadje twee keer rond gelopen. Goed dat we met de huurauto richting Levanto gaan waar we in de bergen, met uitzicht op de kust een leuke B&B hebben gevonden mét zwembad. Het kan wel een backpacktrip zijn, we blijven toch een stel luxepoezen.

Cinque Terre

Bij aankomst waren we zo blij dat we voor deze route hebben gekozen. Wat een geweldige streek is dit! Het Nationaal Park Cinque Terre bestaat, verrassend, uit vijf kleine dorpjes langs de kust die zo uit een willekeurige filmset zijn weggerukt. Vol met pittoreske eettentjes, uitkijkpunten en ja, ook toeristen. Met de trein reis je snel tussen de dorpjes om te struinen over de boulevards en te genieten van de natuur. Met een dikke stift op je bucketlist zetten!

Bologna

Na een flinke trip door bergdorpjes, Parma en Modena komen we in Bologna uit. Ons 4-sterrenhotel (daar zijn ze weer) zit midden in het centrum op ongeveer 100 meter van het centrale plein af. Het is vier uur in de middag en dat is de perfecte tijd om eens een goede fles prosecco open te trekken en te proosten op het leven. Dat is dan ook exact wat we doen. In de verdere avond leren we Bologna kennen als een gezellige en open staat. Overal barretjes waar mensen gezellig, voornamelijk buiten op straat, wat drinken en eten. Ik voel me dan ook direct thuis!

De volgende dag zijn we er gelukkig nog een dag om de stad verder te ontdekken. De verhouding mannen- en vrouwenkledingwinkels is hier 50/50. Dat in combinatie met het lekkere en goed geprijsde eten, de vele historische bezichtigingen én het lekkere weer maakt Bologna een prima bestemming voor een citytrip.

Aanrader?

Ja absoluut! srprs.me Backpacking is voor iedereen die een avontuur wil, of je nou een grote of een kleine portemonnee hebt. Wil je slechts een enkeltje en de hele terugreis zelf regelen? Geen probleem. Kies je voor een slaapzaal in plaats van een hotel, dan ben je ook nog eens een stuk goedkoper uit en kun je vanaf €150,- al enorm verrast worden. Voor een retourtje waarbij de eerste én de laatste nacht in een hotel zijn betaal je een prijs vanaf €225,-

Bij srprs.me ben je altijd verzekerd van gunstige vliegtijden zodat je de volle dagen van je avontuur kan genieten. Daarnaast zijn hotels altijd op een centrale locatie gevestigd. Wij zijn nu alweer klaar voor een nieuwe uitdaging!

Total
1
Share