Intelligente hobby’s

Een hobby heb je natuurlijk omdat het je hobby is. Maar hoe handig is het als je hobby je ook nog eens intelligenter maakt. Intelligente hobby’s die naast de nodige entertainment ook nog eens zorgen voor een stijging van je IQ, ze zijn er. En dan hebben we het niet eens over schaken.

Intelligente hobby’s

Sporten

Voor veel mensen is sporten een hobby. Voor mij gaat het voornamelijk om het effect op m’n lijf, maar hoe mooi meegenomen is het dat sporten een positief effect heeft op je intelligentie. Sporten zorgt ervoor dat je bloed beter stroomt en er komt een stof vrij die ervoor zorgt dat je focus en concentratie toenemen. Daarnaast lukt het zo om complexe situaties beter te begrijpen. Iets met vliegen en klappen.

Lezen

Oké, misschien geen verrassing dat je van lezen zeker niet dommer wordt. Lezen vermindert niet alleen stress, ook is het een training voor je hersenen. Lezen houdt je brein energiek. Het hoeft geen semi-Einstein boek te zijn, ook lezen van nieuwsberichten op je tablet en natuurlijk Manify artikelen hebben een positief effect. Het lezen van veel verschillende soorten teksten werkt het meest stimulerend.

Mediteren

Je zou snel denken dat dit alleen iets is voor mensen met teveel tijd, maar mediteren kan voor iedereen een grote betekenis volgens sommige wetenschappers. Door te mediteren word je bewust van wat je voelt en krijg je controle om je gedachten en gevoelens te sturen. Wauw, diep…. Hierdoor kan je jezelf meer vertrouwen geven voor een meeting of onderhandeling. Dus, binnenkort een belangrijk gesprek of presentatie, ga even lekker met je benen in standje yoga.

Schrijven

Schrijven heeft voornamelijk een positieve invloed op je taalgevoel. Het stimuleert daarnaast om kritisch te denken over hoe je woorden op papier kunt zetten. Op het moment dat je schrijft, zijn je hersenen actief en wordt je geheugen versterkt. Happy me.

Reizen

Nieuwe plekken, nieuwe culturen, nieuwe mensen. Tijdens een trip ben je telkens bezig met persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast verbetert het je communicatievermogen, oplettendheid en misschien ook wel je zelfvertrouwen. Nog meer redenen nodig om een tripje naar Bali of Val Thorens te gaan maken?

Gamen

Mocht je zeurende vriendin hebben over je gameverlaving, gooi het dan in het vervolg op je intelligentie. Monopoly, Online Soccer Manager of Call of Duty, gamen maakt je slimmer. Waar sporten een work-out voor je lichaam is, zijn spelletjes een work-out voor je hersenen. Het zorgt ervoor dat je dingen vanuit verschillende perpectieven kunt bekijken en hierdoor situaties creatief kunt benaderen. Daarnaast leert het je om informatie sneller en beter te verwerken. Nog meer vliegen, nog meer klappen.

Source :

ShutterstockESSENTIALS