How to: sokken matchen

Sokken maken de man. De tijd van de zwarte saaie sokken is voorbij en eigenlijk zijn witte sportsokken nooit hip geweest. In Nederland zijn we de laatste jaren een ware transformatie ondergaan. Sokken zijn hip weer hip! Steeds meer mannen zien dit ook in en realiseren zich dat de juiste sokken de outfit kunnen maken of kraken. Maar hoe match je jouw sokken nu precies? Naast de drie stijl tips voor sokken willen wij ook met je delen hoe je nu precies jouw sokken matcht.

Sokken matchen

Je sokken moeten altijd één tint donkerder zijn dan je broek. Dus pas de kleur van je sokken niet altijd aan op je schoenen. Dit wist je misschien al wel, maar het gebeurt nog steeds vaak genoeg: lichte sokken en donkere schoenen dragen. Erg fout! Onthoudt deze hoofdregel goed. Kies bij deze stijl dus altijd je sokken in de tint van je broek. Het liefst één tint donkerder!

Sokken combineren 1
Maar wat als juist die donkere sokken in de was zitten en je geen extra paar hebt? Dan kun je altijd nog gaan voor een paar sokken kiezen die één tint lichter zijn dan je broek. Niet te gek.

Sokken combineren 2
Voor diegene die niet zo van effen sokken houdt en liever iets meer patroon willen, ga dan voor sokken met een subtiel patroon, zoals hieronder. Maar vergeet ook hier de hoofdregel niet! Ook deze sokken moeten één tint donkerder zijn dan je broek. Je broek en colbert draag je dan het liefst in een effen kleur anders wordt het teveel gekkigheid.

Sokken combineren 3
Als je een statement wilt maken, wilt experimenten met je sokken of je eenvoudige pak een beetje hipper wilt doen overkomen, neem dan een sok met streep. Een subtiele streep waarvan de kleur terugkomt in je pak of stropdas. Je gaat hier voor een wat meer casual-stijl, dus hiervoor kun je de hoofdregel vergeten.

Sokken combineren 4
Wil je toch iets wat meer bijzonder is dan de gestreepte sok, dat kan! Als je op zoek bent naar sokken waarmee je je kan onderscheiden van de meute, dan moet je echt gaan voor de felgekleurde sokken. Deze sokken zijn dé manier om op subtiele wijze op te vallen. Combineer het met een zwart, grijs of blauw pak.

Sokken combineren 5

Wist je trouwens dat je sokken hebt die verschillen in gewicht? Bij deze dus wel. Daarom draag je dunne en gladde sokken in combinatie met je nette schoenen. De wat dikkere en stugge sok draag je in meer degelijke alledaagse schoen!ESSENTIALS