Zwijnen voor de Parels | Taqueria Lima

Taqueria Lima

Als iemand in mijn omgeving ‘Tuesday’ zegt, roep ik altijd gelijk ‘Taco!’. Ik kan het op een of andere manier gewoon niet laten. Het feit dat Taco Tuesday een van mijn favoriete dagen is (zeker buiten het weekend om), zal er wel iets mee te maken hebben. Dolblij was ik dan ook, dat ik voor ‘Zwijnen voor de Parels’ bij het pareltje van de Amsterdamse taco-wereld een kijkje in de keuken mocht nemen. Taqueria Lima West is vanaf dag één dat zij in de Foodhallen neerstreken een succes en mijn favoriet. Favoriet van de favoriet is de taco Al Pastor en laten wij nou net deze leren maken in bovenstaande tweede aflevering van Zwijnen voor de Parels.

Parel: ‘Al Pastor’

Vind een mooi stuk varkensnek van ongeveer 2 à 3 kilo bij je slager. Hier kan je toch zeker wel met acht tot tien personen goed van eten. Voor de marinade heb je het volgende nodig;

Marinade

– 5 kruidnagels
– 2,5 teen knoflook
– 15 lampong peperkorrels
– 10 gram chipotle
– 250ml chili saus
– 125 gram Achiote pasta

Alles rag fijn snijden en daarna blenderen met de chili saus en Achiote pasta. Mocht je de marinade te dik vinden, kan je hem even door mixen met wat zonnebloemolie.

Vervolgens de varkensnek goed insmeren met de marinade en langzaam garen. Dit kan op de grill binnen, maar natuurlijk ook op de bbq. Mocht je het nou echt goed willen doen, schaf dan een klein shoarmagrilletje aan en bouw een echte spies!

Tortilla

Wij raden aan om de echte van Taiyari te halen, maar gebruik lekker je eigen favoriete. Zorg er wel even voor dat het er een van maisbloem is. Je kan het natuurlijk ook zelf maken!

Toppings

Zoals Tim uitlegt in de video, maken ze gebruik van bijzondere toppings. Je kunt hier natuurlijk ook helemaal je eigen gang in gaan. Lekkere ingrediënten die perfect bij de marinade en het vlees gaan zijn:

– Pickles of ingelegde groente (allerlei varianten te koop in de supermarkt)
– Saus van kewpie mayo en iets pittigs naar keuze
– Salsa (zelf maken natuurlijk altijd lekkerder)
– Mais
– Zoetzure komkommer
– Harricoverts
– Gesnipperde rode ui
– Lente-ui

Onderste drie lekker even marineren in olijfolie met peper en zout. Feest!

 

Total
0
Share