Wyers Amsterdam: comfort food en design

Comfort food. Een trendy woord dat veel omvat, maar eigenlijk altijd wel iets goeds betekent. Wij weten als geen ander dat eten en je mood hand in hand gaan en soms heb je gewoon behoefte aan comfort food. Toen wij hoorde over een nieuw restaurant in Amsterdam waar hoogstaand Amerikaans comfort food geserveerd ging worden met een Nederlandse twist én dat hiervoor chef SammyD uit New York werd gevlogen, werden wij toch wel een heel klein beetje boel blij.

Wyers

Wyers Bar & restaurant is onderdeel van het nieuwe Kimpton De Witt hotel en is te vinden in hartje Amsterdam. Executive chef SammyD combineert voor Wyers zijn kenmerkende soulful signatuur met Nederlandse ingrediënten en lokaal geproduceerde specialiteiten. In Wyers charmeert SammyD locals de hele dag met welbekende internationale klassiekers met een oer-Hollandse twist. Favorieten als een Reuben sandwich, Lobster Roll, Vitello Tonato Tartaar, American Pancakes en de Kimchi Bacon Hotdog krijgen wat Hollands glorie. SammyD zet ze naast zijn interpretatie van Neerlands culinaire trots, de bitterbal, op het menu.

De houtgestookte grill van Grillworks is de eyecatcher in de open keuken van Wyers, waar het team van SammyD elke dag in het zicht van de gasten gerechten bereidt. Hij garandeert diepe grillsmaken in onder andere de uiensoep, Black Angus Ribeye en BBQ Chicken Cobb Salad. Speciaalbieren, zorgvuldig geselecteerde wijnen en toegankelijke cocktails zijn hun compagnon in de huiselijke setting naar design van Studio Modijefsky.

Studio Modijefsky

En over dat design zijn we nog niet uitgesproken, want ook hier is werkelijk álles uit de kast gehaald. De in Amsterdam gestationeerde ontwerpstudio richt zich op uitgesproken interieur design. Bij Wyers hebben de dames hun uiterste best gedaan een unieke combinatie van industrieel, minimal en modern neer te zetten. Met succes! Want je waant je op een plek waar alles wat je ziet tot in de puntjes klopt.

Wyers’ bar

Aan de bar biedt het drankmenu van Wyers een ruime keuze in lokale en internationale bieren. Meer dan 25 brouwsels worden van de tap of fles geschonken. Van lokaal pils en IPA’s tot regionaal sour beer, Trippels en een enkele internationale favoriet. Naast de bieren brengt Wyers een serie zorgvuldig geselecteerde wijnen en toegankelijke cocktails die aansluiten bij het comfort food-menu en de huiselijke setting van het restaurant.

Weekend party brunch

Trap jouw weekend goed af, of sluit hem lekker af tijdens de Wyers weekend party brunch! Elke zaterdag en zondag is er tussen 11:00 en 14:30 een brunch zoals je nergens kent. Een DJ en onbeperkt Mimosas en Bloody Marys. Als dat geen lekker weekend is! En dat is niet het enige, je kan namelijk genieten van echte Amerikaanse brunch gerechten, zoals Chicken & Waffles, Pulled Pork en BLTA Sandwiches. Reserveren is aan te raden, want de weekend party brunch is niet voor niets geliefd. Daarna kan je je weekend helemaal verder vieren in de House Bar, waar de betere cocktails van Amsterdam geserveerd zouden worden. Het testen waard dus!

Total
0
Share