Het tofste hotel van Nederland (en omstreken): The Student Hotel

Bij de naam dacht ik: ‘ik ben al jaren student-af, ik zal wel een ouwe lul zijn als ik daar binnen stap’. Verkeerd gedacht. In The Student Hotel komen gasten van alle leeftijden, maar wat ze wel delen is de geest van een student. Iets wat ik absoluut herken en waar m’n vriendin me al jaren op wijst tóch ooit vanaf te moeten. Mooi niet dus.

The Student Hotel

“Onze hotel ruimtes zijn een ode aan die studenten spirit. Alles wat we doen is ontworpen om die vrije, open-minded, uitdagende student in ons allemaal op te wekken en op te laten treden.” En dit zie je erg goed terug in de sfeer van de hotels. Het personeel is internationaal en heel chill. Chill, zoals een student chill is. In het interieur zie je veel hints naar vroegere klaslokalen, toiletten en kantines. Denk aan oude wasbakken, krijtborden en natuurlijk een ping-pong tafel. De fitnessruimte is natuurlijk een gymzaal, and so on...

Maar kinderachtig is het allerminst. Wat dat betreft heerst er een volwassen sfeer die inspeelt op je gevoel voor nostalgie. En dat werkt!

Door het hotel loopt een mix van werkelijke studenten, die het een hotelkamer voor langere tijd huren, en nationale en internationale hotelgasten. Dit in combinatie met de visie van TSH zorgt voor een hele chille vibe.

Charlie

Charlie is de geestesvader van het TSH-concept. Samen met zijn vader begonnen ze met het eerste pand in Luik, België. Inmiddels, negen jaar later, zitten ze in (adem in) Groningen, Amsterdam (x2), Den Haag, Rotterdam, Parijs en Barcelona. En de komende twee jaar gaan de deuren open van vestigingen in Utrecht, Eindhoven, Maastricht, Delft, Berlijn, Porto en Florence (adem uit). Over een succesvol concept gesproken.

Toerist in eigen land

Al eerder heb ik een heel artikel gewijd aan het toerist in eigen land zijn. De grote steden stikken van de leuken ho(s)tels, als TSH, welke ontzettend tof zijn om eens een nachtje te spenderen. Je ontmoet reizigers die jouw land of stad willen leren kennen en die een stuk meer open-minded zijn dan je huidige buurman! Plus, het scheelt je weer een reis!

Foto: Instagram Stories @manifynl
Total
4
Share