Amsterdamse hotspot The Commons Restaurant is verre van gewoon

De ideale combinatie voor een avondje uit is toch wel die van een restaurant en bar. Gezellig met vrienden of vrouwlief een diner verorberen, om daarna lekker in dezelfde tent aan de bar genieten van een drankje en wat muziek. Ideaal toch? Hoef je ook niet de hele avond op dezelfde plek te zitten. We namen de proef op de som bij The Commons Restaurant, een restaurant/bar gelegen aan de Wibautstraat in Amsterdam.

American Vibe

Wat gelijk opvalt bij binnenkomst is de entree. Grote Amerikaanse bioscoopzuilen onder een bar die je verwelkomen en je doen denken aan een Amerikaanse bioscoop uit de jaren ’80. En dat is aangenaam binnenkomen kunnen we je verklappen. Het restaurant is groot met hoge plafonds, maar tegelijkertijd toch weer heel knus ingericht. Met name de verschillende stoelen en banken zien er sjiek chaotisch uit wat het geheel een leuke, relaxte uitstraling geeft.

Internationale menu kaart

Je zou bijna vergeten dat je er ook nog een hapje kan eten. De kaart is internationaal ingesteld, wat je zou kunnen verwachten van zo’n restaurant dat je het gevoel geeft of je in New York bent. Denk aan een Scandinavisch vispotje, geroosterde bloemkool van de Balkan, Indiase jalfrezi en ook de all-American cheeseburger ontbreekt niet. Je kunt kiezen voor shared dining of alles wat je besteld lekker voor jezelf houden.

Diner booths

En het leuke van de eerder genoemde verschillende stoelen en banken is dat je overall op een andere manier kan zitten. Je kunt eten aan de bar, aan ronde tafels, in uitnodigende diner booths of aan de pizza-bar; ze staan zo opgesteld dat je makkelijk met je buren in gesprek komt.

Voor ieder wat wils

The Commons verandert gedurende de dag van sfeer en menu. Zo is het een ontbijt- en koffiewerkplek voor buren en freelancers, lunchplek voor startups en meetings, cocktailbar voor vrienden. Elke dag is er een 5@5 cocktail hour van 17.00 uur tot 19.00 uur, waar liefhebbers voor slechts 5 euro een French Martini of Whiskey Sour kunnen bestellen.

Latertje en katertje

Aan de gezellige Wibaustraat moet je wezen. Een drukke maar gezellige straat waar wel meer leuke tentjes zitten. En met de metro slechts vier minuten reizen van het Amsterdamse centrum. Wat ons betreft de perfecte locatie. The Commons is gelegen in het gezellige The Student Hotel, waar je overigens goed kan overnachten, mocht het een latertje worden. En hey, wil je flink in de beast mode gaan en snel in shape zijn kun je ook nog terecht in de Vondelgym, wat grenst aan The Commons Restaurant.

Total
0
Share