Hete horecatrend: wilt u daar een portie Street Art bij?

CREDITS: De Bajes

New York en Hong Kong zijn samen met een X-aantal andere steden trendsetter op alles wat speelt in horecaland. Ongeveer een jaar geleden werden wij op de hoogte gesteld van het fenomeen ‘Street Art restaurant’. In NYC was een tent geopend waar je te midden van de beste Street Art kunt genieten van, toch meestal, ruig eten. Match made in heaven dachten we zo. Het vergde nog even geduld en dan zou dit top idee vast en zeker naar Amsterdam overwaaien. En zo het geschiedde!

De Bajes – Crimineel goed kanen!

En dan wel met kunst natuurlijk. Bij De Bajes op de Utrechtsestraat is vastzitten geen straf. De imposante muren zijn beschilderd met het artwork van ‘s werelds meest fameuze street art artiesten. Grote namen als The London Police, D*Face, Ben Eine en Laser 3.14 hebben speciaal voor De Bajes hun kunsten vastgelegd. De keuken van De Bajes staat onder leiding van Chef Niels van Halen, voorheen chef kok van het Michelin-bekroonde restaurant De Hoefslag. De galgenmaal-waardige avondkaart bestaat uit een selectie van brasserie klassiekers met een brutale twist.

The Dude – serious about food, not too serious about ourselves

“I’m not Mr. Lebowski. I’m the dude!”

Groot Big Lebowski fan als ik ben, werd ik uiteraard erg blij toen ik hoorde dat er aan de rand van Amsterdam Oost in Diemen-zuid een Street Art restaurant geopend werd met The Dude als naam en thema. The Dude is een bar en restaurant in het gloednieuwe Via Amsterdam, een hostel midden in de Diemer-campus en dus een aanwinst voor alle studenten daar. Zoals sommige restaurants zeggen dat ze de Aziatische keuken hebben, heeft The Dude de Amerikaanse keuken. Van het land van de hotdogs en hamburgers, via de taco’s en empanadas naar het zuiden voor ceviche en steak chimichurri. Daarbij een bar met biertjes van Two Chefs Brewing en een cocktailkaart vol klassiekers (met af en toe een eigen draai). Kunst is verzorgd door Studio Ayqido en Under The Radar.

Vandal restaurant – The OG

Inmiddels al helemaal fan van Street Art restaurants en toch wel benieuwd hoe het dan allemaal echt begonnen is? Vandal restaurant in New York is toch wel de trendsetter en wij kunnen niet wachten om na de twee Amsterdamse varianten een kijkje te nemen bij Vandal in New York. Check sowieso even hun website!

Total
1
Share