Dit restaurant verlaten veganisten en carnivoren als beste vrienden

De eeuwige discussie. De irritatie. Carnivoren die geen dag door komen zonder ‘hun’ stukkie vlees én veganisten die op dagelijkse basis de voordelen van geen vlees eten moeten benadrukken. Geen goede match zou je zeggen, maar wat beiden gemeen hebben is hun liefde voor eten. En dat is waar Spingaren, Amsterdam, slim op inspeelt. Dit restaurant verlaten beide kampen met een lach op hun gezicht en in volle harmonie!

Spingaren

Het klinkt geitenwollensokkenachtig, en ondanks dat die sokken vrij hip zijn, is het misschien niet direct heel uitnodigend voor je. Er vanuitgaande dat jij in #teamvlees zit. Fout gedacht, want bij Spingaren kan je als die hard carnivoor terecht voor de meest gruwelijke vleesgerechten. Daarentegen kreeg je een kijkje in de wereld van ‘de tegenpartij’. Vegetariërs en vooral veganisten moeten nóg creatiever zijn met eten, doordat ze qua opties aardig beperkt worden. Dit resulteert in de meest bijzondere en lekkere gerechten, die ook carnivoren zal verrassen!

En dit is precies waar de kracht van het restaurant en proeflokaal aan Herengracht 88 licht. De verschillende werelden, van aan de ene kant vleesliefhebbers en aan de andere kant veganisten, worden uitgelicht maar daardoor ook bij elkaar gebracht, juist omdat ze in beide keukens uitblinken.

 

Charcuterie

De specialiteit van is charcuterie. Gasten vullen naar smaak een plank met o.a. Iberico pancetta – die zijn karakter krijgt van een flinke rand smaakvol vet – en de New Yorkse pastrami.

Daarnaast hebben huisgemaakte vegetarische chorizo, labhne, kabeljauwrillete en zuren ook een belangrijke een plek op het menu. “De ontwikkeling van onze luchtgedroogde worst kostte maanden. Je moet steeds 4 tot 5 weken wachten om de smaak te kunnen testen. Het is een tijdrovend maar liefdevol proces.’

Groenten

Qua groenten laat Spingaren creativiteit zien met gerechten als tempeh koekjes, sticky bloemkool en rode curry met pastinaak en peterseliewortel. Nooit van gehoord? Na een etentje met je vegetarische of groentenliefhebbende vriend/vriendin bij Spingaren zeker wel. En nu is de vraag of je wel zo hardcore carnivoor wil blijven! Ja? Groot gelijk, pik. Nee, ook helemaal prima. De gouden tussenweg? Slimmerik!

Naast het reguliere menu deelt Spingaren zijn gerechten op in lactosevrije, notenvrije, glutenvrije, plantaardige kaarten en een menu voor je eventuele zwangere meissie.

Kortom: Voor iedereen de mogelijkheid om een avond uit te maken.

Vliegtickets

Zoals een vliegticket en een hotelkamer niet altijd hetzelfde kosten, zo eindigt ook een etentje bij Spingaren niet elke keer met dezelfde rekening. Als je via de website een tafel reserveert ontvang je tot 25% korting op de totale rekening, afhankelijk van de dag en tijd waarop gereserveerd wordt. Elke online reservering, ook op zaterdagavond om half 8, ontvangt sowieso 2% korting.

Dit is niet je reguliere hotspot en dus een absolute aanrader om eens te checken! En laat ons vooral weten wat je er van vondt!

Total
1
Share