De beste ceviche van Nederland, op z’n Amsterdams

In de eerste eeuw sinds de jaartelling hadden ze het in Peru goed bekeken. Grote kans dat alpaca’s knuffelen toen daar ook al hip was, maar wij hebben het over ceviche. Dit heerlijke gerecht van rauwe vis is hier ontstaan en werd al snel populair in de rest van Latijns-Amerika. Maar in ons eigen landje komen we het momenteel nog maar weinig tegen. Té weinig. Maar gelukkig is daar Sjefietshe!

Ceviche

Rauwe vis, gegaard in het zuur en aangevuld met de meest uiteenlopende ingrediënten. Het resultaat is een heerlijk frisse maaltijd, met een uniek smaakpalet. Als je nog nooit ceviche gehad hebt, dan zul je merken dat het met niets te vergelijken is. Oké, misschien is ceviche de luxe vis-variant van een tartaartje, maar qua smaak is dit waarschijnlijk compleet nieuw voor je. Reden genoeg om het eens te proberen!

Op z’n Amsterdams

Wat doe je als je iets mist? Dan doe je er zélf wat aan! Dat is wat Seger Abels, de aanstichter van Sjefietshe, dacht toen hij constateerde dat ceviche op te weinig menukaarten stond in zijn stad. Ze besloten het zelf op te pakken, maar wél met een Amsterdamse insteek.

Inmiddels zijn we heel wat pop-up edities, bij o.a. Restaurant Jacobs en The Hoxton, verder en staat er weer een nieuwe op de planning.

Sjefietshe

Aankomende 22 juni is Sticky Fingers, in de hoofdstad, het toneel van Sjefietshe x Cointreau. De mannen van Sjefietshe zijn verantwoordelijk voor de vis en heren van Cointreau vullen dit aan met prachtige begeleidende cocktails. Wij hebben vorige week al mogen voorproeven en kunnen je beloven, dit is een avond die je niet wil missen!

Haal je kaartjes hier.

Total
0
Share