Dit is waarom het Reeperbahn Festival op jouw agenda moet staan

Het geliefde Reeperbahn Festival bezoeken en slenteren door de straten van het hippe Hamburg? Zelf waren we erg benieuwd en besloten zelf een kijkje te nemen met behulp van Germany Travel. Zij weten wel hoe je een goede planning in elkaar moet knutselen. Het festival is niet alleen erg geliefd onder de inwoners van Hamburg, maar ook onder muziekliefhebbers van over de hele wereld.

Doordat Reeperbahn zich ieder jaar plaatsvindt in en rondom de gehele stad, is het dé perfecte stedentrip. In elke bar, kroeg of club treden gedurende het weekend verschillende internationale artiesten op. Met meer dan 800 evenementen, 500 concerten, 70 locaties en 50 kunst programma’s is er genoeg te beleven. Overdag door de stad heen struinen met een biertje in je hand en ‘s avonds de heupjes los. Hamburg is the place to be! 

Reeperbahn Festival

Het festival

Het Reeperbahn Festival is één van de meest belangrijke plekken voor de wereldwijde muziekindustrie. Groeiende artiesten van over de hele wereld krijgen een podium aangeboden tijdens het grootste festival van Europa. De 21ste editie van het festival pakte groots uit en de goede vibes waren bij iedereen te voelen. Doordat alle optredens verspreid zijn over de tofste kroegen, bars en clubs van Hamburg, leer je de stad ook gelijk kennen. Niets is fijner dan een gig in een kleine zaal met een gemoedelijke sfeer. En dat is precies wat je hier krijgt!

Een ontzettend dikke shoutout naar de podiumbeesten van deze editie, want de optredens waren flink on point. Als je na een optreden op het dakterras van Terrace Hill kan proosten met de band Findlay, weet je dat je goed zit. Deze band weet wel hoe ze je kippenvel moeten bezorgen tot in je trommelvliezen. Ook Black Honey is er eentje om in de gaten te houden. Met haar vocale genialiteit wist Izzy Baxter samen met haar band het hele publiek omver te blazen tijdens het optreden in de backyard van Molotow.

Places to be

De volgende editie van Reeperbahn is natuurlijk pas in 2018, maar dat is geen reden om je reisje naar Hamburg on hold te zetten. De muziekindustrie draait namelijk gewoon het hele jaar door en er valt genoeg te beleven in de tofste tenten van Hamburg. The Bunker is bijvoorbeeld echt een aanrader, met een prachtig uitzicht over de stad vanaf het dakterras. Met een sfeervolle backyard, is Molotow ook een ultieme spot en mag hij zeker niet ontbreken aan je lijstje. De club Uebel & Gefährlich is een toffe plek voor de underdogs die zich tussen de locals willen mengen.

The Festival Village

Niet getreurd als je volgend jaar aankomt in Hamburg en geen groot festival terrein aantreft. De hele stad is het festivalterrein, één grote speeltuin als je het ons vraagt. Mocht je toch behoefte hebben aan dat extra festival gevoel en wil je toffe kiekjes schieten? Wandel dan even richting The Festival Village. Dit is een klein stukje rust tussen de hectiek van het festival in de stad en de ideale spot om even te ontsnappen. In The Festival Village vind je ook de nodige bands, drank, fijne mensen en heel veel plezier.

RBF-10

RBF-8RBF-5RBF-6RBF-4RBF-7

Total
9
Share