In het Quadrum hotel overnacht je in zeecontainers

Eerder schreven we over de vele voordelen van het wonen in een container. Was jij nog niet helemaal overtuigd? Misschien moet je dan eens een nachtje doorbrengen in Quadrum. Dit hele toffe hotel staat in een skigebied in Georgië en is gemaakt van zeecontainers. Dat een zeecontainer naast duurzaam en efficiënt ook heel mooi is, wordt door Quadrum nogmaals bewezen. Sowieso een bezoekje waard!

Quadrum is duurzaam

Architecten Sandro Ramishvili en Irakli Eristavi hebben tijdens het ontwerpen van Quadrum zoveel mogelijk rekening proberen te houden met de omgeving van het hotel. Duurzaamheid en milieubehoud stonden voorop. Logisch dus dat de designers aan de slag gingen met zeecontainers. Deze staan niet voor niks bekend als duurzame woningen. Ramishvili en Eristavi hebben naast containers ook gebruik gemaakt van duurzame materialen en lokale productie. Hierdoor is de omgeving niet aangetast tijdens het bouwen van het hotel.

Om het hotel zoveel mogelijk te laten blenden met de omgeving, hebben de designers gekozen voor een minimalistisch design. Daarnaast zijn de zeecontainers van het hotel als een piramide langs de bergen geplaatst, waardoor je een prachtig uitzicht over het Kaukasus-gebergte hebt.

Quadrum1

Faciliteiten

Quadrum ligt op een hoogte van 2200 meter in skiresort Gudauri. De skiliften vind je al op vijf minuten loopafstand. Het is daarmee het ideale hotel voor een weekje wintersport. Momenteel zijn ze bezig met het bouwen van een zwembad, spa en yoga- en fitnessruimte. De planning is dat dit in 2018 klaar zal zijn. Het hotel is dan van alle gemakken en luxe voorzien.

Quadrum2

Quadrum5

Quadrum8

Quadrum3

Quadrum6

Quadrum7

Quadrum9

Total
23
Share