Dit hoort op je menu te staan: Ceviche

Ceviche

Ceviche is hét gerecht van Zuid- en Midden-Amerika. Super verse vis gegaard in zuur, dat is de essentie. Negen van de tien keer is dit limoensap, maar eigenlijk alles wat zuur genoeg is kan gebruikt worden. Door deze bijzondere bereidingswijze en de kakelverse vis krijgt het gerecht een verfijnde, gezonde en erg lekkere smaak. De vis komt met alle mogelijke bijgerechten, zoals mango en chili peper of kokosmelk en mango. Er zijn traditionele varianten, maar eigenlijk kan alles.

Voldoende redenen om zelf eens een ceviche te maken! Maar je kan het natuurlijk ook aan professionals overlaten…

Sjefietshé

Voor diegene die bij Sjefietshé denken aan een of andere veel te hipster fietsenmerk, wrong. Sjefietshé is een pop-up avond waar elke keer een zeer verrassend 4-gangen ceviche diner geserveerd wordt. De heren van Sjefietshé vieren hun 1-jarig jubileum en wij mogen een klein beetje van deze bijzondere avond prijs geven. Maar first things first

Sjefietshé is het allereerste ceviche concept van Nederland. Het brein achter dit concept, mja, dat ben ik. Seger. Ik ben dol op het gerecht en zag het te weinig op de kaart. Wat je mist moet je zelf oplossen dacht ik en zo begon Sjefietshé. Ik ben nog nooit in Zuid-Amerika geweest en claim dus niet een originele ceviche te maken. Een Amsterdamse variant daarentegen lukt me als geen ander, vandaar Sjefietshé. Ceviche op z’n Amsterdams!

De Hotel-tour

Voor het jubileum gaat Sjefietshé acht avonden organiseren verdeeld over vijf hotels in Amsterdam. De eerste houden we nog geheim aangezien we hier een secret Sjefietshé willen organiseren, maar we verklappen de andere locaties maar al te graag. Op de tweede avond gaan we naar Max Brown (28 oktober), dan naar Hoxton (3+4 november), vervolgens is Hotel Jansen aan de beurt (25 november) en het feest sluiten we af op 7+8+9 december bij Zoku.

Ambitieus plannetje natuurlijk, maar wij hebben er het volste vertrouwen in. Sjefietshé gaat namelijk samenwerken met prachtige merken als Bols Barrel Aged, Brugal, Hendricks Gin en Gebrouwen door Vrouwen en wij weten dus zeker dat dit hele hele hele mooie sjeFEESTjes worden!

Secret Sjefietshé?

Oh, do tell me more.

Om het 1-jarig jubileum echt te gek te maken is er een geweldige locatie gevonden. Deze gloednieuwe hotspot in Amsterdam heeft Sjefietshé vrij spel gegeven en daar gaan ze goed gebruik van maken. Om elke gang nog verrassender te maken dan ze soms al zijn, reis je deze avond door het hele pand heen. Elke locatie heeft een eigen experience waar het eten en drinken op aansluit. Dit betekent dus vier gangen op vier bijzondere locaties. Geweldig voor de ervaren ceviche-eter of voor diegene die nog nooit bij een Sjefietshé avond aanwezig zijn geweest.

Bij zijn? Tickets zijn hier te vinden.

Total
0
Share