Gocta Lodge: Het hotel met het mooiste uitzicht ooit!

Tijdens een reis door het Noorden van Peru heb je ook een momentje van rust nodig. Dat moment je rust had ik duidelijk in de Gocta Lodge. Een hotel met wat mij betreft het meest bijzondere uitzicht dat ik ooit vanuit mijn bed heb gehad.

Gocta Lodge en Gocta Falls

Ten noorden van Chachapoyas ligt het hotel Gocta Andes Lodge. Een kleinschalig hotel met een kamer of 10, een leuk restaurant met goede wijn en natuurlijk het zwembad met adembenemend uitzicht op de Gocta Falls, de 3e grootste waterval ter wereld.

Dit maakt de Gocta Lodge een uitstekende uitvalsbasis als je deze wil gaan bezoeken. De hike naar de waterval, die absoluut de moeite waard is, is zo’n 2,5-3 uur heen en dezelfde tijd weer terug. De hike is gedeeltelijk ook per paard te doen, maar dat raad ik je af.

Geluk

Uit eigen ervaring kan ik je het ultieme geluksmomentje voorschrijven tijdens een verblijf in de Gocta Lodge:

  1.  Neem een pisco sour.
  2. Geniet van het ultieme uitzicht, vanuit het zwembad.
  3. Als het uitzicht je toch gaat vervelen: links staat een lama.
  4. Rechts vliegen de kolibries achter elkaar aan.

Herhaal dit in willekeurige volgorde.

Rust

In combinatie met het bovenstaande stukje is rust onvermijdelijk in de Gocta Lodge. Er is enkel een vaste telefoonlijn en sattelietinternet (vrij prijzig). Geen Whatsapp-, Facebook-, Instagram- of Snapchatbericht gaat jou nog storen. Met het eerste grotere stadje op 1 uur rijden van je vandaan ben je ‘verdoemd’ om je helemaal over te geven aan jezelf en de rust die de omgeving uitstraalt. Vergeet de prachtige luchten tijdens de zonsopkomst en ondergang niet trouwens.

Gocta Lodge Conclusie

De kamers zijn ruim, nieuw en luxueus ingericht. Voor het restaurant hoef je niet per se te komen, ondanks dat het eten meer dan goed is en de bediening nog beter. Met een prijs van ongeveer €125,- is dit een prijzige accommodatie in het noorden van Peru, maar een die je niet mag missen. Dit is meer dan een overnachting. Een ervaring die je nooit van je leven vergeet, en dat voor maar €125,-.

Meer informatie over de omgeving van Gocta vind je op Peru.travel!

Thanks Outdoorsupply voor de fijne The North Face kleding!

Total
0
Share