Een weekendje weg in eigen (Gelder)land – part II

Een weekendje weg met je maten, familie of een vrijgezellenfeest: we helpen je graag met wat ideeën. In deel I van ‘een weekendje weg in eigen (Gelder)land’ hebben we je tips gegeven over leuke activiteiten die je in eigen land kunt ondernemen. Je hoeft hier immers niet altijd voor naar het buitenland om er een goed weekend van te maken. In deel II nemen we je mee naar leuke en originele locaties met betrekking tot het culinaire gedeelte van Gelderland.

Bezoek een ambachtelijke bakker

Ook in Arnhem weten ze wat ambacht is. We hebben kennis gemaakt met Tom van Otterloo, van de gelijknamige bakkerij. Tom maakt samen met zijn collega’s op een ambachtelijke wijze de meest heerlijke broden. Erg smaakvol, en ook nog eens op een authentieke wijze gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van biologische ingrediënten en om de smaak af te maken wordt een eigen desem toegevoegd. Je kunt er ook zelf aan de slag gaan, in de vorm van een workshop. Zo kun je zien, ruiken en ervaren hoe het is om eigen brood te maken. Ook leuk om te vermelden: deze lokale bakkerij heeft kimchi! Een Koreaanse, frisse mix van kool en groente. Aziatische lekkernij die je hier niet zou verwachten. Kimchi geeft een frisse touch, lekker op om bijvoorbeeld om op een tosti te doen.

manify_bakkerijtomvanotterlo

Geniet van een hip 7-gangenmenu

Vlakbij Tiel ligt het kleine Zoelen, waar je overheerlijk kunt lunchen en dineren bij Herberg de Zoelensche Brug. In een voormalig tolhuis gelegen bij rivier de Linge, kun je terecht voor de meest heerlijke gerechten. Wij waren er in de middag en hebben genoten van een 7-gangenmenu die we iedereen zouden willen aanraden. Wat vooral aanspreekt is de exotische menukaart. Eentje die je niet verwacht in zo’n klein pittoreske plaats. Je hebt eerder het idee of je in hippe tent in de hoofdstad aan het loungen bent. Ook hier is het voedsel weer zo veel mogelijk uit eigen regio geproduceerd.

Bezoek een wildproeverij

Heb je iemand in de groep die zijn wilde haren kwijt moet raken? Iemand die Wil(d) heet? Daar moet je dus overduidelijk mee naar een wildproeverij. En wat is er leuker om wild vlees te eten, wat uit de streek komt? Hiervoor kan je terecht in Ulft, bij het Schaftlokaal. Wild eten is aparte ervaring op zich. Gerechten als eendenborst en spareribs zijn overheerlijk. Ben je met een grote groep en kun je niet kiezen? Je kunt ervoor kiezen om een samengestelde ‘tafel’ te krijgen, met een mix van overheerlijke wilde gerechten. Handig als je geen keuze weet te maken, of simpelweg niet weet wat je lekker vindt.

manify_schaftlokaal

Eet heerlijke gerechten op Nederlandse én Franse wijze

Als je echt een keer het heertje uit wilt hangen en in Gelderland bent adviseren wij je om naar Restaurant Vesters in Nijmegen te gaan. Wat opvalt aan dit restaurant is de knusheid. Wij kregen het gevoel of we bij iemand thuis aan het eten waren. Zo relaxed en onbevangen was het. Overigens kun je er ook voortreffelijk eten. Achter ieder gerecht zit een verhaal en wederom komt een stukje lokaal eten en ambacht hier bij kijken.

 

Total
1
Share