De beste flexwerkplekken in Amsterdam

Werken is nou eenmaal niet altijd een pretje. Soms loop je even vast, heb je geen inspiratie meer of word je afgeleid door die gezellige (of juist irritante) collega’s. Wat je hieraan kan veranderen, is je omgeving. Rapporten schrijven, ideeën uitwerken, een meeting met een externe klant – het kan allemaal buiten kantoor. Er zijn talloze flexwerkplekken in onze hoofdstad te vinden. Wij hebben de fijnste hotspots voor je op een rijtje gezet.

Laptop mee, een WiFi-aftappunt, lekkere bak koffie, een goede lunch en een ander sfeertje dan op kantoor. Voordelen: locatie is soms dichterbij jouw huis dan kantoor, nieuwe inspiratie, leeg hoofd, minder afleiding en (waarschijnlijk) betere koffie.Dat is alles wat je nodig hebt om een middagje flink door te werken, toch? Tegenwoordig spelen verschillende koffietentjes en restaurants in op freelancers of mensen die gewoon even weg willen van kantoor. Dit resulteert zich in een ruim aanbod aan gezellige flexwerkplekken.

Flexwerken in Amsterdam

Kanarie Club

Midden tussen de gezellige restaurantjes in de foodhallen vind je de Kanarie Club. Met haar gezellige uitstraling is dit een heerlijke plek om te netwerken, zakelijke lunches te houden of gewoon zelf te werken op je laptop. Ook fijn: er is een lange laptoptafel waar je ook daadwerkelijk comfortabel zit, met meer dan voldoende stopcontacten.

Spaces

Er zijn verschillende locaties van Spaces in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag Je kan er rustig werken, privé telefoongesprekken houden in de telefoonbooths, een eigen kantoortje afhuren, aan de vergadertafel gaan zitten én gezellig lunchen met een externe klant. Je kan er verschillende kantoren afhuren in verschillende maten of je kan in de gezamenlijke ruimte te werk gaan. Als member van de community van Spaces heb je talloze voordelen: je komt in contact met veel verschillende mensen, er is altijd een werkplek voor je en je hebt toegang tot alle locaties. Spaces heeft namelijk ook locaties in onder andere Parijs, New York, Hong Kong en Rio de Janeiro.

Mama Makan

In het Hyatt Hotel in Amsterdam Oost vind je het restaurant Mama Makan. Het is iets buiten centrum, maar daardoor vermijd je ook meteen de drukte van de stad. Je vindt hier veel flexwerkers omdat het restaurant zich daar op richt. Je kan hier namelijk uren rustig op je laptopje aan de slag en voor €20,- kan je hier lunchen, een afternoonsnack krijgen én mag je die dag gebruik maken van de sportschool in het hotel. Want dat moet als ondernemer natuurlijk ook gebeuren.

Zoku

Zoku heeft verschillende plekjes waar je rustig kan aanschuiven met je laptop of een meeting kan houden met je klant. Het kleurrijke interieur doet je even vergeten dat je serieus aan het werk bent. In deze ontspannen sfeer kan je heerlijke koffie drinken, genieten van een gezonde lunch en je werk afkrijgen.

The Butcher Social Club

The Butcher Social Club is een ontmoetingsplaats waar je een koffiebar, zakencentrum informeel restaurant en fijne werkplekken vindt. Je kan er zowel serieus aan het werk, als nieuwe mensen leren kennen én heerlijk eten in de burgerbar. ‘s Avonds kan je er zelfs op stap. Focus je in deze gezellige tent even niet op je serieuze werk, maar laat je creatieve geest gaan en ontmoet nieuwe mensen. The Butcher Social Club staat ook bekend om hun goede burgers, dus blijf na het serieuze werk vooral hangen om er een te proeven.

Coffe & Coconut

Deze is wellicht wat beter bekend bij velen, maar toch kan hij niet ontbreken in deze lijst. Het fijne aan Coffee & Coconut is dat het een erg lichte ruimte is – dat is altijd fijn voor inspiratie en concentratie-momentjes. Daarnaast is de zaak enorm groot en kan je er voor kiezen om lekker in een zitzak te ploffen of toch aan een tafel te gaan zitten. Dan hoef je enkel nog te kiezen of je voor een bak koffie gaat of voor de verse kokos die ze hier serveren!

Monks

Voor een simpel maar heerlijk bakje koffie en een serieuze werkdag kan je het beste bij Monks gaan zitten. Dit koffietentje doet niet aan frapuccino caramel, chai lattes en andere onzin, maar serveren gewoon de lekkerste zwarte koffie of een fijne cappuccino. Er zijn rustige werkplekken en ze verkopen er heerlijke snacks. Perfect voor een dagje hard doorwerken dus.

Stroom in de Pijp

Bij Stroom kan je serieus je kantoorwerk afmaken, heel uitgebreid lunchen en daarna door naar het terras om lekker te borrelen. Ze hebben goede koffie én razendsnelle WiFi gegarandeerd omdat ze zich focussen op freelancers en hier dus extra rekening mee houden.

https://www.instagram.com/p/BG66QBYAZNP/?taken-by=stroomindepijp

Werkplaats

De Werkplaats is een fijne werkplek in het Volkshotel in Amsterdam Oost. Het is puur gericht op ondernemers en er is dus veel plek om rustig te kunnen werken. Als je een meeting hebt kan je je terugtrekken in een van de werkcabines.

White Label Coffee

White Label Coffee is een fijne plek om koffie te drinken en achter je laptopje aan de slag te gaan. Goede koffie, snelle wifi en fijne plekjes zowel om te werken als om je pauze door te brengen. Met lekker weer doe je dat buiten op hun terras en in de winter in de gezellige koffiehoek achterin.

Total
1
Share