Dit zijn de beste culinaire hotspots van Nijmegen

Het bruisende Nijmegen is aan de beurt om verkent te worden. De stad zit vol met hotspots voor alle leeftijden. En hoewel het bij uitstek vol zit met studenten komen er ook regelmatig cultuur proevers op bezoek. Het is de stad van de vierdaagse en de zomerfeesten waar ze niet vies zijn van een beetje bourgondisch genieten. Het wordt er je ook niet moeilijk gemaakt, aangezien het centrum vol zit met hotspots. En dit zijn volgens ons de beste:

De restaurants in Nijmegen

De Blonde Pater

De Blonde Pater is een Nijmeegs begrip. Je kunt er terecht voor een altijd gezellig druk terras.Je haalt hier absoluut de lekkerste koffie van Nijmegen. De barista’s van de Blonde Pater winnen dan ook regelmatig prijzen. Daarnaast is de kwaliteit-prijs verhouding van de broodjes bijna oneerlijk. Je krijgt namelijk een heerlijke lunch samen met zelfgemaakte smoothies of ice tea voor weinig geld. Een echte aanrader om tussen het verkennen van Nijmegen door even lekker onderuit te zakken. Maar ook voor een lekkere borrel kun je terecht bij dit veelzijdige cafeetje op de Houtstraat.

De Dock Steigercafé

Hoe simpel een naam kan ontstaan. De Dock in Nijmegen is een café waar vroeger vrachtwagens gedockt werden om vracht te lossen. Nu is het een plek met een steiger en een heerlijk relaxte sfeer. Veel lokaal gemaakte producten en heerlijk bier. Daarnaast zijn alle meubels die je ziet te koop. Dus als je cultuur wil snuiven moet je zeker een keer naar het Steigercafé. Het ligt in het Honigcomplex waar allerlei toffe barretjes, restaurantjes en koffie tentjes elkaar vergezellen. Op het Honigcomplex ben je verzekerd bent van kwaliteit.

Meesterproef

Over het Honigcomplex gesproken. Daar vind je ook het meesterlijke restaurant Meesterproef. Lokale leveranciers en een roulerende kaart zorgen ervoor dat je elke keer anders eet. Daarnaast maken ze heerlijke gin-tonics voor je klaar. Ook deze locatie in het Honigcomplex heeft zijn link met het verleden. Door te kiezen voor een industriële uitstraling blijft de fabriek in het DNA van alle locaties. En bij dit restaurant pakt die uitstraling uitstekend uit.

The Black Fox

Voor de vleesliefhebbers zijn er tegenwoordig veel opties. Je kunt bij restaurants een hele koe opeten en zelfs uit eten gaan bij de slager. Bij The Black Fox ga je eten bij de slager en dat is redelijk awesome. Deze mannen hebben een partij verstand van vlees. Voor een goede steak kun je rustig naar deze slager gaan. Daarnaast weten ze ook veel te vertellen over het bier wat ze schenken, respect! Voor een stevige maaltijd, waar je nog een week van vol zit moet je bij The Black Fox zijn.

Wally

We zijn nog steeds van mening dat er in een lijst met hotspots minimaal één burgertent moet staan. Voor Nijmegen is het de burgertent Wally. Ook hier komt het gebruik van lokale producten terug. Zou het een trend zijn? Daar maken ze in ieder geval gretig gebruik van om zo heerlijke burgers samen te stellen. Het is volgens Wally key om het simpel te houden, de burger en ingrediënten moeten centraal staan. En met je hart op de goede plek kun je zo met weinig gedoe heel veel teweeg brengen. Reken maar op een waterval van kwijl in je mond die pas stopt na the last bite.

Savarijn

Wil je wat meer genieten van een diner met goede wijn? Dan kun je terecht bij Savarijn. Met een ambachtelijke seizoensgerichte keuken is het ideaal voor liefhebbers van een luxe cuisine. Daar komen nog de nodige wijntjes bij die natuurlijk perfect bij je gerecht gaan. Denk aan heerlijke wijn-spijs combinaties waar je een paar uur zoet mee bent. En de keuze voor zo’n gerichte keuken heeft ze goed gedaan. Het resultaat zijn verschillende prijzen en een gevestigde naam in Nijmegen. Dus voor dat ene high end diner kun je terecht bij Savarijn.

De Hemel – De Kracht van Ambacht

Dit is een persoonlijke favoriet. De Hemel is een restaurant met een eigen brouwerij. Je kunt er heerlijk eten, maar ook genieten van zelf gebrouwen craft biertjes. Je kunt er zitten op het prachtige terras en terecht voor proeverijen. Met name het terras is in de zomer beautiful om te zien. Dankzij het gebruik van planten en een open ruimte waar je van de zon kunt genieten. De naam de Hemel is dus niet eens zo gek. Je vindt dit ontspannende plaatsje verstopt achter de Grote Markt.

Stoom

brewpub van Nijmegen die je bezocht moet hebben. Stoom bevindt zich in het creatieve centrum de Honigfabriek. Met interessante bieren op de kaart en heerlijk malse kip van ‘t spit zit je altijd goed. Daarnaast hebben ze heerlijke burgers, nacho’s en goedgevulde kaas- en vleesplanken. Wat weer soepel naar binnen gaat met het huis gebrouwen biertje. Voor de beste lokale Oersoep moet je hier zijn! De mannen van Stoom werken namelijk graag samen met de buurman, wat toevallig een brouwerij is.

Merano

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. En daarom zijn er veel hotspots te vinden die al jaren bestaan. Zo is Merano al 75 jaar onderdeel van het Nijmeegse centrum. En hoewel ze bekend zijn geworden met hun ijs, serveren ze nu alleen nog maar pasta en antipasti. Maar wel ontzettend lekker, midden in het centrum en met een prachtig terras.

Bairro Alto

Sommige mensen zitten het hele jaar met picknicken in het hoofd. Ze zijn er gewoon dol op en als het even kan zijn ze als een gek mandjes aan het pakken. Nou als het voor die mensen zo ver is stuur je ze maar richting Bairro Alto. Daar kun je een picknickmand laten vullen en doorlopen naar het Waalstrand of Kronenburg park. Ideaal en een geniaal idee dat overal zou moeten kunnen. Het is een klein cafeetje, maar heeft overheerlijke koffie en lekkere broodjes. Zet het maar alvast in je agenda, deze zomer picknick je in Nijmegen!

Total
2
Share