Chez Pepe Nicolas, de verrassing van Val Thorens

Op reis leven als een local. Dat is wat je wil. Want locals weten waar je moet zijn. Voor het lekkerste eten, de beste sfeer en meest authentieke beleving. Je gaat op zoek naar hidden gems die nog niemand anders heeft ontdekt. In hippe steden zoals Londen en Berlijn vind je ze in iedere wijk. Maar ook in Val Thorens, de populairste wintersportbestemming van Frankrijk, is er eentje te vinden. Misschien zelfs wel de tofste verborgen diamant in tijden. Eigenlijk houden we deze plek liever voor onszelf… Maar vooruit. Omdat jij het bent, fluisteren we hem je toe:

Chez Pépé Nicolas

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Oké, stel je voor: je gaat met de auto op wintersport. Na een lange reis zigzag je eindelijk door de haarspeldbochten naar het dorp Val Thorens, het hoogste dorp op de berg. Zo’n 10 minuten van de bestemming zie je in een bocht een ruime parkeerplaats. Op dat moment let je er niet op. Want wat is er bijzonder aan een parkeerplaats naast de weg? Niet veel. Maar als je eenmaal bij Chez Pépé Nicolas bent geweest, dan denk je daar wel anders over. Deze parkeerplaats is namelijk de toegang tot een verstopt, en zéér bijzonder, restaurant. Eentje waar toeristen achteloos voorbij rijden, maar waar de locals uit de buurt maar al te graag naartoe komen.

De hidden gem achter de hidden gem

Vanaf de parkeerplaats loop je zo’n 5 minuten via een donker, besneeuwd pad de berg op. Laat je de weg wijzen door de kleine lampjes op zonne-energie en wat fakkels. Helemaal tot je uit het zicht bent van de doorgaande weg en je de gezellige lampjes van een restaurant ziet opdoemen. Je bent er! Tenminste, dat denk je. Het restaurant van Chez Pépé Nicolas is zeker de moeite waard om te proberen. Het is een knus en traditioneel Frans restaurant, waar ze uiteraard ‘mountain specialities’ serveren. Maar er is meer… Chez Pépé Nicolas heeft namelijk een verrassing.

chez-pepe-nicolas11

Leven als een boer in Frankrijk

Naast het restaurant staat een piepklein chaletje. Vol met spulletjes uit een vroeger boerenleven. Alsof je terug in de tijd bent gegaan en de eigenaren van dit huisje net even buiten zijn. De houtfornuis brand namelijk nog, het eten staat op tafel en op de achtergrond klinken Franse chansons. Dit is het huisje van Pépé Nicolas en zijn familie. Ze woonden er vroeger echt. Maar deze avond is het chaletje volledig voor jou en je vrienden. Op het menu staan wat hapjes vooraf, een overheerlijke kaasfondue en vervolgens een zelfgemaakte cake na. De rode wijn staat op tafel en de witte wijn buiten in de sneeuw.

De kaasfondue is op traditionele wijze voorbereid, maar het is aan jou om het klaar te maken óp de houtkachel. Het vuur brand op je benen, maar denk je dat ze daar vroeger over zeurden? Het eindproduct is de moeite waard; een eigengemaakte Franse kaasfondue met heerlijk oerbrood.

Op een oude radio klinken Franse chansons  en de sfeerverlichting bestaat uit tientallen kaarsen die langzaam opbranden. Gelukkig is er ergens in de kastjes nog wel wat reserve voorraad te vinden. Net als een stok kaarten, om deze onvergetelijke avond af te sluiten met potjes toepen tot in de late uurtjes.

Natuurlijk wil je deze bijzondere plek zelf ervaren. We raden je aan om vooraf te reserveren. Er is immers maar één chalet per avond beschikbaar. Met z’n vieren was het al aardig krap, wat natuurlijk de charme is. Maar volgens de eigenaresse, en kleindochter van de originele bewoners, kun je er prima met acht man de avond doorbrengen.

chez-pepe-nicolas15

chez-pepe-nicolas14

chez-pepe-nicolas1

chez-pepe-nicolas12chez-pepe-nicolas13

Total
1
Share