Boutique Hotel Vesper in Noordwijk

Hell yeah, wij zijn fan van boutique hotels. Een kleine setting, veel details, persoonlijke aandacht en vooral veel chill time. Wat wil een gentleman nog meer? We namen een kijkje bij Hotel Vesper in Noordwijk en we kunnen je nu al verklappen: het is een absolute aanrader.  

Vesper?

Vesper komt uit het Latijn en staat voor avondgebed. Vroeger kwamen de Rooms-Katholieken tussen 5 en 6 uur bijeen om te beginnen met de avondgebeden. En laat dit tijdstip nou een van de mooiste tijdstippen zijn om te genieten van een mooie zonsondergang aan zee. Daarvoor zit je bij Hotel Vesper sowieso goed. Direct gesitueerd aan de Koning Astrid Boulevard heb je het allerbeste uitzicht op de Noordzee. En zowel bij kalme zee als bij ruige zee, kun je hier chillen en heerlijk uitwaaien.

The green room

Hotel Vesper kent verschillende kamers, van Classic Room tot een Grand Vesper Suite. Omdat het een boutique hotel betreft, heeft het hotel slechts 27 kamers. Wat moet dat heerlijk zijn om een interieurarchitect te zijn en iedere kamer apart te mogen sylen, in plaats van je te moeten confirmeren aan de grote massa. Wij kregen een knalgroene junior suite aangeboden die ons alleszins beviel. Lekker veel ruimte en van alle gemakken voorzien. Zelf kan ik oprecht genieten van kleine aspecten die een verblijf zo relaxed maken. Een televisie met de mogelijkheid om je eigen Spotify afspeellijst te kunnen inladen en afspelen, een espressomachine met heerlijke koffie en verschillende soorten thee. Maar uiteindelijk gaat het er om dat je fijn slaapt in een hotel. Omdat de lieden van het Vesper Hotel dit zo belangrijk vinden zijn de bedden handgemaakt en kun je gebruik maken van een pillow menu. Ofwel, liggen je kussens niet naar wens, of heb je andere persoonlijke voorkeuren, dan hebben ze waarschijnlijk ergens een magazijn met kussens liggen waar er vast wel één lekker zal liggen.

Je persoonlijke disco sauna

Het allerbeste aan de door ons geteste kamer is toch wel het ruime balkon met zeezicht. Of het nou zomer of winter is, je hebt altijd een prachtig uitzicht. Maar daar opvolgend sowieso de hypermoderne douche met stoomcabine! Dat is zo relaxed. Lekker in je eigen hotelkamer stomen op 60 graden. Mocht het toch even te warm worden, of jezelf vervelen, stap je even je badjas in en gaat lekker chillen op je balkon. De stoomcabine is ook voorzien van muziek met meerdere playlists. En om het helemaal af te maken: de verlichting kun je in een 30-tal verschillende kleuren instellen. Party time. Verstuur de uitnodigingen maar vast!

Dineren & ontbijten

Mocht je in de avond een leuke plek vinden om te gaan dineren, kun je ook lekker in het hotel blijven. Toch weer die voordelen van een boutique hotel. Naar beneden wandelen en binnen luttele seconden aan je tafel zitten. We kunnen je het avondeten in Hotel Vesper absoluut aanraden. We genoten van een 6-gangenmenu met een begeleidend wijnarrangement. En ook de setting is meer dan prima. Warm en stijlvol ingericht. Mocht je in de ochtend te lui zijn om aan een ontbijt tafel te zitten, kun je ook gebruik maken van de roomservice. Lekker ontbijten op je balkon. Al is het veel gezelliger om beneden te zitten. Het ontbijt is uitgebreid en origineel. Op aanvraag worden er eitjes voor je gebakken of gekookt. En zelfs overheerlijke pannenkoeken.

Concluderende woorden

Mocht je er met vrouwlief even tussen uit willen adviseren wij je zeker om een kijkje te nemen. De locatie direct aan zee, gecombineerd met een ruime kamer, met balkon aan zeezicht, kamer met stoomcabine en heerlijk liggende bedden zijn goud waard. Overdag een strandwandeling maken of gebruik te maken van wat fietsen om de omgeving te verkennen. En in de avond heerlijk dineren.

Hotel Vesper is slechts twee jaar oud en geopend door de gebroeders Michiel en Martijn van den Berg. Onlangs zijn ze door Koninklijke Horeca Nederland uitgeroepen tot meest ‘Markante Horecaondernemers’. Ook zijn ze oprichters van strand-paviljoen Bries en restaurant Het Zuiderbad.

manify_vesper13

Total
54
Share