Dit zijn de beste culinaire hotspots van Eindhoven

Dat Eindhoven meer is dan alleen ‘de gekste’ wordt bewezen door alle restaurants die hun deuren openen in de Lichtstad. Groot, klein, duur en goedkoop; ben je in Eindhoven, dan moet je hier wezen.

Beste restaurants in Eindhoven

Wynwood

Wynwood staat voor stijlvol, sexy, lekker en toegankelijk. Je vindt deze hippe en culinaire hotspot in een voormalige Philips fabrieksgebouw op Strijp-S, het creatieve hart van Eindhoven. Cocktails, een goed glas wijn met barbites of een 6-gangendiner, alles is hier mogelijk. Heb je, na een nachtje doorhalen, geen zin om zondagavond duf op de bank naar Boer zoekt vrouw te kijken? Dan is de Afternoon Club zeker iets voor jou! Wynwood verandert, rond de overgang van middag naar avond, in een stijlvolle club met waanzinnig eten, lekkere cocktails en fijne muziek.  Check wel eerst even de website voor de eerstvolgende Afternoon Club. Vergeet niet te reserveren.

Zarzo

Zarzo behoort zeker tot een van de betere restaurants van Eindhoven. Niet voor niets werd dit restaurant in 2016 bekroond met een Michelinster.  Maar daar blijft het niet bij, chéfkok Adrian Zarzo is benoemd tot ‘Talentvolste sommelier van het jaar’ én ‘Beste jonge kok van Europa’. De kaart met Nederlandse en Spaanse streekgerechten in combinatie met perfect afgestemde wijnen maakt Zarzo de place to be voor een uitgebreide zakenlunch of een sfeervol diner.

Valenzia

Het jongere broertje van Zarzo vind je just around the corner. Bij Valenzia begin je je weekend goed met lekkere gastrotapa’s, ofwel shared dining in Valenziaanse stijl met een Aziatische twist. Reserveer hier met mooi weer zeker een plekje op het dakterras. Na het eten nog niet moe? Dan rol je gewoon door naar een van de vele kroegen op het Stratumseind.

Down Town Gourmet Market

Eindhoven is met de Down Town Gourmet Market een zeer fijne hotspot rijker. Deze foodhall is een foodhall zoals je wil dat een foodhall is. Er is namelijk heel dicht bij de essentie gebleven: heel goed eten en veel lekker drinken. Meer dan 20 keukens laten 6 dagen in de week zien wat ze in huis hebben. Van mantu tot de sappigste biefstuk en van pizza tot truffel-risotto kroketjes. En dat alles in een zeer hippe setting. Geloof ons: hier wil je zijn geweest.

De Burger

Deze kleine maar altijd gezellige burgerbar vind je op de Kerkstraat. Vol is het hier al snel, maar het wachten wordt draaglijk met een speciaalbiertje aan de bar en al snel beloond als je aan tafel gaat. Als je eenmaal een hap van de truffelburger hebt genomen, dan ben je het zo vergeten. Wél zin in de lekkerste burger van Eindhoven, maar niet om sociaal te doen? Afhalen kan ook bij De Burger.

 

Foto: De Burger

 Rpel

Rpel (erpel), Brabantser gaat het niet worden. Voor de beste frietjes van Eindhoven ga je hier naartoe.  Klein, groot, met of zonder? Of liever een tafel vol? Ze hebben het allemaal. Kroketten van Cora ga je hier niet vinden, want alles wordt huisgemaakt. Dat het allemaal ook nog biologisch is, is dan weer mooi meegenomen.

De Vooruitgang

Deze vroeger ietwat suffe kroeg aan de markt brandde in 2013 helemaal af, maar sinds de Vooruitgang uit zijn as is herrezen is het een hele vooruitgang. Hip New York meets Brabantse gezelligheid in dit stadscafé aan de markt. De inrichting is dan ook prachtig, bijna nét zo mooi als de mensen die er rondlopen. Voor een bakkie pleur, lunch, diner of de vrijmibo zit je hier allemaal goed.

Foto: De Vooruitgang

Stadsrestaurant Welp

In een van de gezelligste straten van Eindhoven, midden in De Bergen, vind je Stadsrestaurant Welp. Voor zowel vlees als vis is de keuze hier best wel reuze. Is kiezen niet jouw ding, dan is de proeverij zeker een aanrader. Ook wijnliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken: ze hebben hier meer dan 20 verschillende soorten wijnen. Per glas geserveerd. Salud

Check ook de beste vegetarische restaurants van Eindhoven en de beste koffietentjes in de Lichtstad!

Total
46
Share