Dit zijn de beste culinaire hotspots in Den Bosch

In Amsterdam zullen ze misschien een gekke porem trekken, maar Den Bosch is uprising. De hoofdstad van Brabant is op dit moment absoluut de hipste stad van het zuiden. Toffe restaurantjes en cafées schieten uit de grond, de Miss Etams maken plaats voor hippe winkeltjes en toffe festivals. In dit stuk beperken we ons tot de culinaire hotspots van de stad. Klassiekers, nieuwe tentjes; als je in Den Bosch bent, eet je hiero.

Beste restaurants in Den Bosch

Mister H.A.M. Burger

De burgers bij deze nieuwe aanwinst in de Vughterstraat hebben niks te maken met fastfood. Dat kan ook niet als achter in een biologische slagerij aan het eten bent. Stel je eigen burger samen of kies een van hun tot in de puntjes samengestelde burgers van het menu, al dan niet met kaas uit de La Trappe abdij. Uit een grote kast kun je een begeleidend (lokaal) biertje kiezen, waar je vast nog nooit van hebt gehoord.

Er hangt een goede sfeer, het is persoonlijk en het eten overtreft alle verwachtingen. Check de site van Mister H.A.M. Burger, want de openingstijden zijn niet regulier.

banner_H.A.M.Burger

Eetbar DIT

De mannen achter Eetbar DIT hebben ooit bepaald dat Den Bosch ook maar eens hip moest worden. Het duurde even voordat de nuchtere Brabanders daar klaar voor waren, maar inmiddels zit de DIT al een hele tijd élke dag vol. Je kan er niet reserveren, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Deze grondleggers van Den Bosch 2.0 op culinair gebied mogen er nog steeds zijn en blijven zich constant vernieuwen. De menukaart lezen is een bizarre ervaring en dan moet je eten nog komen. Ook dit zit bij de DIT altijd goed. Ook voor een lekker ontbijtje en/of borrel kun je hier terecht.

La Cocotte

Zin in lamsvlees uit de tajine? Dan ben je bij La Cocotte aan het goede adres. Een minpuntje is wel dat dit adres wat buiten het centrum ligt. Maar het is een wandeling van 10 minuten sowieso waard. Dit Marokkaanse restaurant is lekker authentiek, want er wordt gekookt vanuit het hart. En dat proef je!

Bar35

De éérste en tofste burgerbar van de stad. Niet groot, maar altijd gezellig. Een hip muziekje begeleid de overheerlijke op houtskool bereide burgers en een van de vele speciaalbiertjes. Nadat je verzadigd bent van dat heerlijke apparaat dat je zojuist naar binnen hebt gevouwen, ga je niet naar huis om uit te buiken. Bij Bar35 blijf je zitten totdat de lampen aangaan en je naar je bed kan rollen!

BAR35_3

 

Noble

Topkok Edwin Kats, Patron Cuisinier van het restaurant, heeft lange tijd in Libanon en in China gewerkt. Hier heeft hij zijn sporen – of beter gezegd sterren – ruimschoots verdiend. De ervaringen die hij daar heeft opgedaan, heeft hij meegenomen naar ons kikkerlandje en dat is te zien aan de menukaart. Wat opvalt is dat de kaart gericht is op shared dining. Een soort van tapas, maar dan geïnspireerd door de Aziatische keuken. Ofwel, Ding Dong, maar dan op z’n fancy. Daarnaast ontving Noble eind vorige jaar een Michelinster.

02 noble-tasting room_klein

M’EAT

M’EAT Bar & Grill is het eerste echte Big Green Egg restaurant gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. Het maakt mij niet uit of ze het vlees bakken op een Big Green Egg of een wegwerpbarbecue van de action, als het vlees maar zo smaakt als dat het smaakt bij dit nieuwe restaurant in de Minderbroedersstraat. Het is om je hele gezicht bij af te likken. Want als ze iets kunnen bij M’EAT is het vlees bereiden. Een toprestaurant op een toplocatie en een stel dolle gasten als eigenaren. Tip: besteed hier je warme zomeravond op het terras!

Buurt

Zin om de ‘drukte’ (voor zover dat bestaat in Den Bosch) in het centrum te ontvluchten, ga dan naar Buurt. Want als het iets niet is, dan is het in de buurt. Het eetcafé serveert de beste ontbijtjes (tot 16u, hell yeah), heerlijke lunches en heeft een zeer prettige dinerkaart. En je kan er ook nog goed borrelen. The full package dus. Maar het is wel even een eindje lopen. Ideaal trouwens voor een natje en een droogje tijdens de vrijmibo!

Buurt Den Bosch

Graven van Leuven

De beste tosti’s van Den Bosch eet je bij de Graven van Leuven. Een fijn, typisch Bossch eetcafé, waar je ook goed zit voor een potje bier. Er is een ruime keuze, maar gewoon één tosti die baas der tosti’s is: de caramba. Heb je honger? Bestel een XL en laat ons weten of je ‘m op kon.

Djoyn

Of je nou van biologisch houdt of dat je het je vrij weinig interesseert, Djoyn is een tentje voor jou. De open keuken in het midden van het restaurant nodigt uit en laat het water je in de mond lopen. Op de kaart staan bijzondere gerechten, gemaakt met lokale producten, zoals bijvoorbeeld eend uit Hedel. Djoyn is altijd een goede keuze. Wel even reserveren!

Djoyn

KEK – Koe & Kreeft

Als je van dry-aged vlees houdt, dan moet je opletten. Bij KEK lopen specialisten op dit gebied rond. Combineer dit met de beroemde sauce a la beurre de Paris, naar het geheime Parijse recept. Kan vis je meer bekoren, dan zit je hier ook goed. Kreeft is hun tweede specialiteit. Alles wordt vergezeld met een (of meerdere) van hun bijzondere wijnen. Interesse gekregen? Zoek dan naar een enorme koe in de Vughterstraat.

KEK den bosch

Bonus: Kees Kroket

Heel culinair is het niet, maar een hotspot is het zeker. En landelijk bekend. Of het nu drie uur ‘s middags is of drie uur ‘s nachts, bij Kees is het altijd gezellig. Zoals vele van jullie weten is timing soms belangrijker dan de chef. Vandaar dat de Kees ‘s nachts floreert. Ik kan weinig vertellen over het assortiment, aangezien ik dat steeds weer vergeet. Maar ik kan je wel vertellen dat ze geen tomottosaus hebben. Gemiste kans, Mr. Kroket.

Kees kroket den bosch

Total
42
Share