Barcelona | Manify Hotspots

CREDITS: IG @tommievandewiel

Barcelona een noemenswaardige stad? Barcelona is veel meer dan dat! Vorige week publiceerden we nog een artikel over het feit dat we eigenlijk liever niet hebben dat je er heen gaat. Deze parel aan de Med zit qua toeristen wel aan het limiet… Maar goed, een paar Manifiërs meer of minder gaan het verschil niet maken. En als je dan toch gaat, ontwijk dan zo veel mogelijk die toeristen! Wij vertellen je hoe..

Blind City Trip

We werden e gevraagd om een ‘Blind City Trip’ te doen. Ofwel, tot aan onze meeting op Schiphol met de stewardess van KLM, hadden we geen flauw idee waar we heen gingen. We hadden één hint gehad en we wisten dat het er warmer zou zijn dan in Nederland. Dat is natuurlijk altijd goed nieuws.

Barcelona

De bestemming werd het (bijna) altijd zonnige Barcelona! De plek waar je heerlijk kan eten, drinken, feesten tot in de vroege uurtjes. Tijd bestaat er niet en op elke hoek van de straat vind je een reden om nog niet naar bed te gaan.

Eten

Barcelona staat natuurlijk bekend om de tapas. Veel Nederlanders roepen dan ook: vanavond gaan we tapas eten. Maar zo werkt het dus eigenlijk niet. Spanjaarden eten de hele dag door tapas. Bij elk drankje hoort ook een hapje. En in de avond pakken ze uit met een lekkere vismaaltijd of, als ze nog vol zitten van de tapasjes, een salade. Maar toch kan het prima hoor. Enkele namen waar je sowieso moet gaan eten:

Lokaal: Carrer de Blai, La Malandrina, La Paradeta, Jai-Ca (tapas!)
Fancy: Eclipse (W Hotel, view!), Restaurante Carpe Diem Lounge, 1881 per Sagardi (view!)
Hip: FOC (borrelen), Surf House (ontbijt), Alsur Café
Gewoon bizar lekker: Cerveceria Moritz, Mosquito, Artesans (tapas!). Pim Pam Burger, Toyo (sushi)

Alle tentjes die bij ‘lokaal’, ‘fancy’ en ‘hip’ staan zijn ook heel leuk om te borrelen. Wil je wat andere nieuwe dingen ontdekken, loop door de wijken El Born of El Gotico en je komt genoeg tegen!

Party

Rond een uur of 1 ben je wel klaar met eten en borrelen en kan er een feestje worden opgezocht. Alle tenten aan het strand zijn tof, maar heel toeristisch en duur. Voor de echt toffe feestjes zul je toch beter moeten zoeken. Hier wat tips:

Lokaal: Marula Café, La Fira
Fancy: Opium, W Barcelona (zondag: WET Deck)
Toeristisch (maar tof): Boulevard, Razzmatazz, Espit Chupito’s (shotjesbar)
House/Techno: L’Atlantida, Piknic (of Brunch) Elektronic, La Terrassa

Mooiste Spots

Natuurlijk bestaat een stedentrip niet alléén uit eten, drinken en feesten. Het bestaat ook uit veel lopen. Heel veel lopen. De mooiste hotspots mag je natuurlijk niet missen. Barcelona is een prachtige stad en veel van de mooiste plekken liggen ook aardig bij elkaar in de buurt. En zo niet, dan heb je je transport kaartje of overal goedkope taxi’s rijden. De volgende plekken mag je niet gemist hebben bij een bezoekje aan de stad. In volgorde:

La Sagrada Familia, Camp Nou, Plaça de les Cascades, Platja de la Barceloneta, Plaza Real, Plaça Sant Felip Neri, Cascada Monumental, Montjuïc Castle, Cathedral of Barcelona en Tibidabo. En deze staat alleen maar op de laatste plek omdat het vrij ver uit de buurt ligt.

Hieronder hebben we alle bovenstaande hotspots van Barcelona in kaart gezet, zodat je ze makkelijk kan vinden:

Via De Jong Intra Vakanties boek je een pakketreis, waardoor je je niet druk hoeft te maken om transport of in welk hotel je zit. Dit is gewoon altijd goed.

Total
2
Share