Aanrader: Diner @ Floor17

Ergens in Amsterdam West, op de kop van het Rembrandtpark staat het Ramada Hotel. De voormalige woontoren ziet er niet heel speciaal uit, totdat je binnen komt. Op de (rara) 17e verdieping bevindt zich restaurant ‘Floor17‘. En daar gaat het even net wat anders dan je gewend bent..

Rooftop bar

Ten eerste heb je een fenomenaal uitzicht over de stad. Vooral als je de trap naar boven pakt, want daar bevindt zich het hoogtepunt van Floor17: de Rooftop bar. Daar kun je als het mooi weer is doorgaans terecht voor speciaalbiertjes of heerlijke cocktails. Zoals de ‘Glow in the Red’, een mix van Bacardi Oakheart, Cherry Brandy, rozemarijn, wat rood fruit en ginger beer. Wow! Wil je dineren? Dan zit je in de Skybar ook zeker niet slecht. Het uitzicht is heel goed, maar veel tijd om er naar te kijken heb je niet. Binnen zijn er  meer dan genoeg dingen die je aandacht vergen; een prachtig modern interieur, mooie serveersters, maar het beste van alles: heerlijk eten!

Dagmenu Floor17

Het menu werkt net wat anders dan in de meeste restaurants. Ze werken namelijk met een dagmenu. Dagelijks zoekt de chef, Inan Shain, de beste ingrediënten bij elkaar voor verschillende gerechtjes. Je bepaalt ook zelf hoeveel gangen je wilt. In samenspraak met je tafelgezellen geef je dit door en zij zorgen dat alles, op een volgorde gebaseerd op de temperatuur van de verschillende gerechtjes, op het juiste moment wordt geserveerd. Natuurlijk met bijpassend wijntje.

Kogelbiefstuk met pepersaus of kipsaté is er niet bij bij Floor17. De chef maakt het dineren in het restaurant tot een feestje door de vreemdste ingrediënten en combinaties te gebruiken. Maar écht, werkelijk heerlijk! Een ultieme aanrader dus!

Tukken

Na je buikje heerlijk rond te hebben gegeten en de nodige mooie drankjes te hebben gedronken, moet je natuurlijk ook ergens slapen. Komt dat even goed uit! Floor17 zit namelijk in het viersterren ‘Ramada’ hotel. Boek daar een mooie kamer en je hebt een kamer met een prachtig uitzicht. Ramada ligt niet midden in het centrum, maar ook dat heeft zijn voordelen. Jouw auto kan er makkelijk geparkeerd worden, je bent zo op de snelweg, richting Schiphol, of op de fiets zo in hartje Amsterdam. Mocht je gewoon voor een goede nachtrust komen, de bedden liggen er heerlijk! En ook het ontbijt is tot in de puntjes verzorgd. Nooit meer naar huis. Niet voor niets in Ramada in 2014 en 2015 verkozen tot beste hotel van Nederland.

Total
0
Share