Stijlvol & Back to Basic in Friesland

Als je een weekendje weg gaat, denk je niet zo snel aan eigen land. London, Parijs, Berlijn, Barcelona zijn vaak voor de hand liggende bestemmingen, maar je kan ook prima citytrippen in Nederland! Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, daar zijn we allemaal wel bekend mee. Maar ga eens naar Friesland! Iedereen weet dat je er goed kan varen, maar de provincie heeft zo veel meer te bieden!

Om goed te kijken of Friesland past bij de Manifiër zijn we eerst gaan kijken of je er een beetje de man uit kan hangen, back to basic dus. Daarna hebben we genoten van alle luxe die Leeuwarden te bieden heeft en zijn we gaan testen of het een beetje een stijlvolle stad is..

Terug naar de basis

Samen met onze zusters van Ladify werden we verwelkomt in Herberg Het Volle Leven in Appelscha. Op de heerlijke Drentse (oeps) speciaalbiertjes na, leek het net of je je in de Dordogne waande. Als een Koning in Frankrijk dus. Na wat tafelen en een nachtje tukken moesten we aan de bak bij de Jongens van Outdoor. Klimmen, abseilen, vertrouwenssprongen van 10 meter, survivallen en daarna nog even 25 kilometer mountainbiken (tip: Fietsverhuur Appelscha). Fucking heerlijk, man! Tijdens het mountainbiken nog even gesocialized met wat geiten, en door!

Mountainbiken daar is wel echt een aanrader hoor, schijnt de mooiste route van Nederland te zijn en wij geloven het graag!

Genoeg gesport en vuil geworden, tijd voor luxe..

Stijlvol overnachten in Leeuwarden

Als je in stijl wil overnachten overweeg dan het Stenden Hotel, het hotel van de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Ofwel, je wordt geholpen door studenten. En dít heeft bijna alleen maar voordelen! Ze doen hun uiterste best om de beste indruk achter te laten en het je helemaal naar je zin te maken. Alle info zit er vers in en kunnen je alles vertellen over de vijf gangen (en bijbehorende wijnen) die we hadden besteld. Mooie bijkomstigheid: leuke vrouwelijke studentjes van rond de 20 zijn een stuk leuker om naar te kijken (etc.), dan stokoude sommeliers die je na een halve minuut al vervelen.

Toen onze sixpacks vol zaten met overheerlijk (en gezond) eten, was het tijd voor een paar afzakkertjes en om de dag af te sluiten. De volgende dag was er een vol programma, met als hoogtepunt: Jazz & Taste!

Jazz & Taste

Wat is er beter dan overheerlijke culinaire hapjes en speciaalbiertjes? Juist, overheerlijke culinaire hapjes, speciaalbiertjes én live jazzmuziek! De organisatie van het evenement – waarbij je met een grote groep door Leeuwarden heen hobbelt en op steeds verschillende locaties van eten, drank en muziek kan genieten -, had de beste jazzmuzikanten van de omgeving opgetrommeld.

In het kort.

Friesland is tof, moet je heen!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS