Fitgirl Friday: Louise Langendoen

Het concept lijkt me inmiddels wel een beetje duidelijk hè? Vrijdag = Fitgirl Friday. We zetten een super knappe én fitte dame in de spotlights middels een interview en foto’s. Plus sinds kort zijn ze ook te vinden op ons Snapchat takeover-account: fitgirlfriday. Heel leuk allemaal, want zo kunnen we met z’n allen vieren dat het weekend binnen niet al te lange tijd gaat beginnen. Ik zeg handjes in de lucht voooooorrrrrr: Louise Langendoen!!

Interview met Louise Langendoen

Je hoeft eigenlijk maar een paar minuten rond te ‘surfen’ op het Instagramaccount van Louise en je ziet het meteen: dit is écht een leuke chick! Ze is sportief, heeft humor én ambitie. En de looks natuurlijk. Wat wil je nog meer? De grote vraag is dus: Zou jij Louise Langendoen?

Fitgirl Friday - Louise Langedoen2Nou ja, eigenlijk is dat niet de grote vraag, want Louise heeft al 3 jaar een leuke vriend. Dus who cares!? Ze woont, werkt, studeert en sport in Rotterdam. “Ik zit in mijn vierde jaar van de studie Media en Entertainment Management. Dit kan ik mooi gebruiken tijdens mijn werk bij The Bootcamp Club Rotterdam, waar ik me bezig hou met marketing, communicatie, events en klantonderhoud.”

Dan zal je het vast fijn vinden als ik van ‘The Bootcamp Club Rotterdam’ een linkje maak, of niet Louise?
“Jazeker, haha!”

Bij deze. Laten we dan maar meteen met de deur in huis vallen: Running óf fitness?
“Een jaar geleden koos ik sowieso voor hardlopen, soms liep ik wel vijf keer per week hard en ik mag ook zeggen dat ik een halve marathon heb gerend. Tegenwoordig vind je me vaker in het krachthonk van sportschool! Nu ga ik dus voor fitness, alhoewel ik nog wel wekelijks hardloop, vaak langs de Maasboulevard, met een geweldig uitzicht op Rotterdam! Fitness en hardlopen zitten beiden verwerkt in mijn trainingsschema.”

Waar komt die motivatie vandaan? Hoe is het ooit begonnen?
“Ik ben eigenlijk al heel mijn leven sportief geweest en heb ook allerlei sporten beoefend. Ik probeerde ook altijd op mijn eigen manier ‘gezond’ te leven. Ondertussen ben ik er wel serieuzer in geworden en heb ik al veel geleerd op het gebied van voeding en sport.”

Ik zie dat je ambitie’s hebt om sterrenkok te worden, samen met Esmee Trouw?
“We willen inderdaad in de toekomst graag een restaurant met Michelinster beginnen, zodat we al onze heerlijke, ingewikkelde gerechten met jullie kunnen delen. 😉 Mijn favoriete maaltijd? Ik vind bijna alles lekker. Telt Tony’s caramel-zeezout ook als maaltijd?”

Haha die is inderdaad super nice! Kende je Esmee al of leerde je haar kennen doordat jullie in hetzelfde wereldje zitten?
“Ik heb Esmee leren kennen toen ze op de Havo bij mij in de klas kwam. We werden pas echt vriendinnen toen we er achter kwamen dat we dezelfde opleiding gingen volgen. Ondertussen doen we nu allebei een andere opleiding, maar we zijn nog steeds vriendinnen! Het is heel fijn om je passie met een goede vriendin te kunnen delen. Je vindt ons ook vaak samen in de sportschool. Én in de keuken dus ;-).”

Wat vind je van die hele ‘fitgirl-trend’?
“Ik vind het goed dat mensen zich steeds meer bewust worden van hun gezondheid qua voeding en sporten. Het moet alleen niet als een verplichting gaan voelen, je moet er wel plezier in hebben! Het belangrijkste vind ik dat je wel moet blijven genieten van het leven en ‘het fitgirl zijn’ ook af en toe los kan laten.”

Op 27 september doe je mee aan de Manify Fitgirls Mudmasters Challenge. Zin in? Eitje ;-)?
“Zeker! Maar 12 kilometer over onverharde grond, met een paar obstacles toch!? Eitje!
Dit jaar liep ik ook al een Obstacle run van 12 kilometer, ik vond het zwaar maar zeker ook erg gaaf om te doen! Vooral het teamwork tijdens zo’n run maakt het leuk! Er hangt altijd een hele leuke sfeer!”

Mooi! En wat vind je leuk om te doen naast gezond en fit bezig zijn?
“Reizen! Ik hou er van om allemaal mooie plekken te bezoeken. Als ik op vakantie of citytrip ben probeer ik altijd zoveel mogelijk van de omgeving te zien. Ik hou het nu (als student) nog even bij Europa, maar wil heel graag nog veel meer van de wereld zien.”

Wat is de grootste fitness-fabel?
“Van die 30 dagen squat- of ab-challenges die ervoor zouden moeten zorgen dat je binnen één maand een sixpack en een hele mooie gespierde kont hebt. Yeah right! Daar moet je dus echt wel iets meer voor doen! Grote onzin vind ik het.”

Waar ben je het meest trots op mbt wat je bereikt hebt qua innerlijk?
“Ik ben zelfverzekerder geworden! Ik kon me vroeger erg druk maken over wat andere van me dachten, maar tegenwoordig doet me dat veel minder. Zo zijn er genoeg mensen die mijn lifestyle overdreven vinden. Zolang ik er maar gelukkig van wordt, toch?!”

True! En waar ben je het meest trots op mbt wat je bereikt hebt qua uiterlijk?
“Mijn buik! Ik heb altijd al een platte buik gehad, maar sinds ik ben gaan fitnessen heb ik toch wel veel meer buikspieren gekregen!”

Oké, dan nu de laatste vraag. We weten dat je een vriend hebt, maar even voor de beeldvorming: Wat is de grootste afknapper bij en man en wat vind je juist aantrekkelijk?
“Een grote afknapper vind ik toch wel als een man onverzorgd is of té veel eigendunk heeft. Wat ik aantrekkelijk vind? Mannen die initiatief nemen, sportief zijn en humor hebben.”

Thanks Louise! Tot de 27e!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS