Fitgirl Friday: Laura Brijde

Sommige zeggen ‘Hét lichtpuntje van de week’, anderen weer ‘Dé ideale manier om het weekend in te luiden. Wij noemen het gewoon Fitgirl Friday!

Na een aantal brunettes is het weer eens tijd voor een blonde Fitgirl. Vandaag zijn de spotlights gericht op ‘hottie’ Laura Brijde. Maar wij mogen gewoon ‘Lau’ zeggen. Dus dat doen we dan ook maar!

Running Lau

Wat zou onze Lau nou in het dagelijkse leven doen, met een zo’n bijnaam? Juist, rennen! Heel veel rennen. Maar niet alleen rennen, ook is Laura oprichter van Runninglau.com, een blog over haar passie voor rennen, gezondheid, maar vooral ook genieten van het leven! Zo komen haar twee grote passies mooi samen: hardlopen en schrijven.

Lau is geboren in Amsterdam, opgegroeid in Purmerend, maar woont momenteel prinsheerlijk in Spanje. Muy bien! Haar studie International Business and Languages gaf haar de mogelijkheid om hier Spaans te gaan leren en ondertussen te blijven doen wat ze het liefste doet: schrijven (oh ja en rennen). En een vriendje? Claro que no! Daar heeft ze geen tijd voor!

Runninglau - Manify Fitgirl Friday3

Lievelings

Omdat we Lau leuk vinden mocht ze in ons ‘vriendenboekje’ schrijven, ofwel we hebben haar naar al haar lievelings- puntje puntje puntje gevraagd. Hierbij ons interview met Running Lau:

Wat is je lievelingseten?

“Havermout, ongetwijfeld. Maar dan wel het liefst mierzoet. Ja, ik ben een typisch havermouttrutje. Je kunt me er ’s nachts voor wakker maken. Het is dat ik gevarieerd probeer te eten, anders at ik het sowieso meerdere keren op een dag!”

Wat is je lievelingssport? (wat een kutvraag)

“Hardlopen, duh! Dat is de sport waar ‘het allemaal mee begon’ en de sport die mij aanspoorde tot een gezonde levensstijl. Vandaag de dag ben ik nog steeds enorm verliefd op deze sport, al moet ik toegeven dat ik ook steeds meer aan krachttraining doe. Een typische sportweek bestaat voor mij nu uit zo’n 3 keer kracht en 3 keer rustig hardlopen, als actieve hersteldagen.”

Running Lau - Fitgirl FridayWat is je lievelingsoefening?

“Ik volg een trainingsschema die elke maand weer aangepast wordt op mijn doelen. Op dit moment vind ik de oefening ‘Lying One Leg Lift’ met de Bosuball heerlijk. Die laat de billen lekker branden!”

Ok ok, we zijn nu wel heel benieuwd: Wat is je favoriete lichaamsdeel?

“Hard question! Wij vrouwen kunnen nogal kritisch zijn, helemaal op onszelf. Als ik moet kiezen zou ik voor mijn benen gaan, deze zijn lang en slank, en sinds ik krachttraining doe ook nog eens sterk. Plus, dankzij hen kan ik van hot naar her rennen!”

Niet de billen een keer! Ok, next: Wat is je favoriete dier?

“Ik heb 10 jaar lang een poes gehad waar ik helemaal gek op was. Ze was een enorme pluizenbol en super aanhankelijk. Ik ga dan toch voor de katten, als ik moet kiezen. Honden vind ik ook geweldig, maar die zijn afhankelijker.”

Wie is de mooiste man ter wereld?

“Oef, lastige. Loopt genoeg lekkers rond op deze aardbol. Maar ik moet zeggen dat ik Kay Nambiar wel een héle mooie man vind. Zou ik best een rondje mee willen rennen.”

Nooit van gehoord. Dan maar de mooiste vrouw?

“Adriana Lima. Ongetwijfeld!”

Dat lijkt er meer op. En wat is je lievelingsliedje en helpt je vaak door een zware training heen?

“Ik train in de sportschool liever niet met muziek, simpelweg omdat ik altijd in de knoop raak met mijn oordopjes. Tijdens het rennen hangt het echt van mijn mood af. Zo kan ik tijdens een relaxte run rustig heel het album van Ed Sheeran afspelen, terwijl ik tijdens een race alleen goed knal op een afspeellijst vol house.”

Waar zou je voor gaan als je moest kiezen tussen gezond eten en sporten?

Oké, deze is echt gemeen. Ik ben gek op sporten en vind het al moeilijk één rustdag te nemen, vanzelfsprekend zou ik dus voor het sporten kiezen. Ik kan er mijn ei in kwijt. Gezond eten daarentegen is weer essentieel voor het behouden van een goed lichaam. Ik vind dus dat je me deze vraag niet zou mogen vragen, haha.”

Haha ok, laatste dan: Wat is je favoriete zaterdagavondbesteding?

De avond beginnen met een goed diner in een leuk hipster restaurantje in Amsterdam om vervolgens een drankje te doen onder goed gezelschap. Zo nu en dan daarna ook nog stappen. Een mens mag genieten, toch?”

Thanks Lautje! Een mens mag zeker genieten en wij hebben genoten van jou! Meer Running Lau? Check haar Instagram NU! ONMIDDELIJK! Volg haar meteen, want daar word je blij van!ESSENTIALS