12 not done fashion trends uit de 90’s!

De 90’s was een leuke tijd en er zijn veel fashion trends van toen die nu weer helemaal hip zijn! Maar Jezus, wat zijn wij even blij dat sommige fashion trends gewoon lekker 90’s blijven en nu niet meer hoeven aanzien. We kunnen zeggen wat we willen, maar ze waren toen echt wel tof. Je kan zelf vast ook wel wat dingen bedenken die jij in die tijd persé wilde hebben, omdat iedereen dat had. Daar komen ze …

Fashion trends uit de 90’s

fashiontrends in de 90's1. Één broekspijp opgerold

Om hip en stoer te zijn, rolde je één broekspijp op. Niemand weet waarom. Maar dit werd voornamelijk gedaan met de baggy -en trainingsbroeken. Sommige maakte zelfs deze outfit af met een hoge sok tot aan de knie. Daaronder deed je natuurlijk je vetste sneakers die je in je kast had staan.

2. Gebleekt haar

Zoveel boybands in de 90’s die het voorbeeld waren voor alle jonge mannen. De vrouwen waren hysterisch fan van deze boybands en wat moesten de mannen dan? Juist, gewoon hetzelfde doen als de boybands. Er zat dus niks anders op om je haren te bleken. Zo’n noodlekop was dus ook super tof en hip.

fashion trends in de 9s

3. Tong en kin piercings

Ineens hadden alle stoere gasten een piercing in zijn kin of in zijn tong. En daar was jij. De persoon die een piercing wilde, maar niet mocht van je ouders. Ben jij even blij dat je niet hebt geluisterd want eigenlijk zag het er niet uit en zij hebben er ook nog eens een litteken aan over gehouden. Leuke tijd man!

4. Reebok sneakers

Ja hoor, daar is ie dan. De witte hoge Reebok sneakers. Ken je ze nog? Zonder deze in de kast was je toch niet zo cool als de mensen die ze wel hadden. Zouden nu ook niet misstaan eigenlijk hoor.. Twijfelgevalletje dit!

fashion trends uit de 90's

5. Australian en Cavello

Voor de gabbers onder ons komen deze merken je waarschijnlijk wel bekend voor. Dit waren DE trainingspakken merk voor de gabbers. Er gaat toch niks boven een goed trainingspak tijdens het hakken.

 6. Baggy broeken

Een baggy broek was de trend. Deze trend kwam overwaaien uit de gevangenissen uit Amerika. Gevangenen die er wel zin in hadden lieten hun broek hangen om dat zo te laten zien. Eenmaal terug in de maatschappij hielden zij deze gewoonte aan en werd het een wereldwijde trend. In iedere videoclip zag je hem wel voorbij komen. De een iets lager dan de ander maar je kon natuurlijk niet achter blijven. Zelfs de vrouwen deden mee.

7. De middelscheiding

Dit kapsel mag zeker niet vergeten worden. De middelscheiding voor mannen. Wie deze trend heeft bedacht in die tijd wint een award voor het lelijkste mannenkapsel. Toch heeft iedereen dit kapsel gehad en soms zelfs gecombineerd met het bleken van je haar. Hilarisch!

fashion trends in de 90's

8. Karl Kani

Karl Kani was het merk op gebied van hip-hop. De collectie was erg kleurig en veranderde langzamerhand naar baggy broeken tot kleding voor NBA-spelers. Veel grote namen zoals Tupac, P Diddy, Notorious B.I.G., Jay-Z en Eminem gingen dit merk dragen, waardoor fans dit natuurlijk ook wilde hebben.

fashion trends in de 90's

9. Oorbellen

Weet je nog, dat ineens alle mannen oorringen hadden?

fashion trends in de 90's

10. Slap armband

Hoe leuk waren de slap armbanden? In allerlei kleuren, passend bij je outfit. We zouden ze gewoon weer opnieuw op de markt moeten brengen.

fashion trends in de 90's

11. Gestreepte blouse

Een goede nonchalante blouse met verticale strepen was niet te missen in de kast. Een goede spijkerbroek eronder en je was klaar voor de dag.

12. Spikes

Dit kapsel is een goede afsluiter van de jaren 90! De spikes. Een pot wax en een half uur voor de spiegel. Ook dit kapsel was veel te zien bij bekende artiesten zoals bij onder andere Jive Jones. Vaak zat er ook nog een kleurtje doorheen om het totale plaatje af te maken.ESSENTIALS