Een net pak maakt de man

Kleding maakt de man, zeggen ze altijd. En vooral een mooi kostuum haalt het beste in je naar boven. Het kostuum, ook wel een ‘net pak’ genoemd, is al decennia lang dé kleding van een echte heer. Op feestjes, trouwerijen, begrafenissen of zelfs tijdens het werk. Voor mensen die in een kostuum werken is het meer een soort ‘overal’ en trekken ze ’t zo snel mogelijk uit buiten werktijd. Voor anderen geldt dit niet. Iedereen ziet er graag gelikt uit en met een mooi net pak ben je er al voor 75%!

Het hoeft niet duur te zijn..

Een net pak bestaat uit twee essentiële onderdelen: een pantalon en een colbert. Het is gebruikelijk om daaronder een overhemd te dragen, met meestal een stropdas, vlinderstrikje en/of bretels. Een mooie riem maakt het geheel af  (behalve in combinatie met bretels).

Natuurlijk heb je maatpakken die speciaal voor je in elkaar genaaid worden. Een echte kenner ziet dit. Gelukkig zijn er niet veel echte kenners en hoeft een pak eigenlijk helemaal niet zo duur te zijn! Je hoeft niet persé naar een speciale ‘pakkenwinkel’ om jezelf in mooie nette kledij te hijsen. Voor normale prijzen kun je bijvoorbeeld hier terecht.