De Stropdas: Stijltips

In het oude Rome werden (strop)dassen al gedragen. Van een traditionele accessoire kun je dan ook wel spreken. De das heeft inmiddels een enorme revolutie doorgemaakt. Ze zijn er tegenwoordig in alle vormen en maten. Maar is de das niet passé? Dat zou een pijnlijke conclusie zijn voor vele aanbieders en ontwerpers.

Stropdas: van functioneel naar stijlvol!

In mijn optiek is de das nog steeds een fantastische en klassieke accessoire die met zijn tijd is meegegaan. Waar de das vroeger een functionele rol had (de romeinen droegen de das om hun stembanden warm te houden en in vroegere oorlogen werd de das gebruikt om bloed van het gezicht te vegen) is het tegenwoordig een accessoire waar je mee kunt laten zien dat je stijl hebt.

Vernieuwing

Echter, de tijden van de glanzende brede dassen met felle kleuren zijn wel voorbij. Tegenwoordig zie je steeds meer varianten die neigen naar een informeler karakter. Denk aan hele smalle dassen of de gebreide/wollen das met rechte onderkant. Het mag allemaal net iets gedurfder en net als in mijn eerdere blog over sokken is de das een accessoire waar je je stijlvol mee kunt onderscheiden.

Concluderend op de stelling of de das wellicht passé is, is mijn conclusie juist dat de das weer helemaal terug is, als hij al is weggeweest.

3 stijltips voor de stropdas

Belangrijk is om een aantal tips mee te nemen in je keuze:

  1. Pas je das aan op je pak. Wanneer je een pak draagt met een patroon, kies dan bij voorkeur voor een effen das. Wil je een das dragen bij een iets informeler voorkomen, pas deze dan aan op je jasje bijvoorbeeld.
  2. Laat de kleur van de das ergens terugkomen. Dit kan in het overhemd zijn, maar denk ook aan de sokken en eventueel riem. Dit laat zien dat je nagedacht hebt over hetgeen je draagt en zegt iets over je persoonlijkheid.
  3. Probeer eens iets anders dan de standaard das. Op de markt zijn er fantastische nieuwe varianten te koop zoals gebreide, wollen en dassen met rechte onderkant.

[quote_center]Succes![/quote_center]

 

ESSENTIALSMEER ESSENTIALS