On point: art’otel Amsterdam

Als je op Amsterdam Centraal uit de trein stapt, hoef je eigenlijk niet heel veel verder te lopen. Op 3 minuten lopen afstand van het station zit namelijk het art’otel met het aangrenzende 5&33. Heel veel verder hoef je Amsterdam niet in, want in je zit hier goed voor een avondvullend programma. Ten eerste kijk je je ogen uit…

art’otel

Je had het al een beetje kunnen raden, maar als moderne kunst jou ding is, dan moet je hier een keer overnachten. De route van de incheckbalie tot in je kamer doe je met je tong op je knieën, want je zit in een werkelijk heel tof ingericht pand. Zo dus ook je kamer.

Je dropt je spullen, neemt een klein momentje om te refreshen onder de enorme regendouche en kleed je voor een heerlijk diner, met heel wat cocktails na. Eenmaal aangekleed, begeef je je naar 5&33.

5&33

Als je via het art’otel, door de achteringang van 5&33 binnenkomt wordt de sfeer er niet minder op. Cultuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen aan een verzameling van kunstgerelateerde boeken en tijdschriften in 5&33 Library. De interactieve art display creëert afwisselende sferen en de flexibele, 300 vierkante meter tellende, 5&33 Gallery presenteert werk van wisselende kunstenaars. Maar grote kans dat je liever eerst van een hapje eten geniet. 5&33 Kitchen serveert een ‘shared dining’ menu van mediterrane gerechten met een Italiaanse twist. 5&33 Bar, met wekelijks live entertainment verzorgd door (lokaal) bekende DJ’s, schenkt heerlijke bieren en likeuren. Wij gingen voor een cocktailtje (of 1, 2, 3..) en ondanks dat we de avond licht tipsy afsloten is de herinnering nog heel helder: deze waren heerlijk!

Zodra de bar sluit hoor je je bedje al roepen en pak je de lift naar boven. Samen met je meisje geniet je nog even van de mooie kamer en kan je vast uitkijken naar het ontbijt in de morgen. Want ook dat liegt er zeker niet om!

Total
1
Share