Straatbeeld-humor: de urban interventions van Street Art Frankey

CREDITS: Street Art Frankey

Weet je nog dat de Dam ineens een tikkie speelser werd door een mega-André Hazes van LEGO? Juist. Dat was het werk van Frank de Ruwe. Of ja, je mag Frankey zeggen.

Met zijn street-art-creaties tovert hij verse glimlach op je gezicht. Het is speels, ondeugend en soms ook wel randjeopzoekend. En dat is alleen maar lekker. 

Street Art Frankey

‘Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once we grow up,’ een quote van de grote Picasso. Gelukkig heeft Frankey dit probleem niet. Integendeel: met inspiratie uit jeugdherinneringen én een jeugdige fascinatie voor de cultuur van vandaag de dag, brengt hij humor aan in het straatbeeld.

, <strong>Straatbeeld-humor:</strong> de urban interventions van Street Art Frankey
Foto: Frankey

Een extra dimensie aan bestaande dingen

Frankey geeft bestaande dingen op straat een extra dimensie. In een interview met I amsterdam legt hij uit wat het is: ‘Ik maak al heel lang dezelfde soort kunst, die in de streetartwereld Urban interventions worden genoemd: je ziet iets op straat en verzint daar iets bij, of je repareert kapotte dingen met kunst.’

Die Urban interventions van Frankey maken je dag weer helemaal goed. Dat doet hij op dit moment in Amsterdam, maar zijn werk wordt ook geshowd op exposities in de VS, Italië en Duitsland. En we weten zéker dat er nog veel landen aan dit rijtje worden toegevoegd. 

Deze creaties hebben ooit een spot verdiend in MANIFY Magazine #4. Check zijn Frankey’s Insta voor zijn nieuwste urban interventions.

LEES OOK
Een motorpuristen-weekend in de Algarve
De Portugese kust, bekend van haar prachtige rotsformaties, stranden en trekpleisters voor jong en oud, met steden zoals Albufeira. De Algarve-streek biedt dit allemaal en dat wekt…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…