Voorspelling: de 20’s van de 21e eeuw worden onwaarschijnlijk lekker

CREDITS: Screenshot The Great Gatsby | Warner Bros

Kijk jij ook al uit naar die prachtige avonden in de kroeg? Ja, wij ook. Zodra het weer kan gaan we het dubbel zo hard inhalen. Althans dat zeggen meestervoorspellers. Logisch, na zo’n lange tijd niets mogen. Afgelopen jaar was dan ook echt een dieptepunt voor – bijna – iedereen. Maar je weet wat ze zeggen: ‘Na elke storm komt een regenboog’.

Mega cliché, maar waar. Er staat ons onwaarschijnlijk lekker tijdperk te wachten. Waarin creditcardmaatschappijen en condoomfabrieken als een tierelier gaan lopen. Dat belooft veel goeds…

Het tijdperk van feest, seks en geld uitgeven

Ja, dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Toch moeten we nog even wachten, het eind is namelijk nog niet écht in zicht. Maar dat weerhoudt de experts niet tegen van voorspellingen doen. Zij denken namelijk dat, net zoals in de roaring twenties, mensen weer op zoek gaan naar sociale interactie. Daarom gaan de clubs, restaurants, festivals en andere evenementen topdrukte ervaren de komende jaren.

Jezelf door een menigte duwen om een biertje te halen zal nog erger worden. Mensen zijn klaar met thuiszitten en zullen eerder dingen doen die ze normaal nooit zouden doen. Er zal volop gesekst worden. En sparen? Dat is al genoeg gedaan. De tijd van uitgeven komt eraan.

Maakt geld gelukkig
Foto: Screenshot Wolf of Wall Street

Optimisme is key

Optimisme zal key zijn. Volgens gerenommeerd arts en socioloog Nicholas Christakis, zal het post-coronatijdperk in 2024 beginnen. Tegen die tijd zijn de sociale en economische wonden geheeld. En zal het tijd worden om ons opnieuw uit te vinden. In plaats losgaan op Charleston-muziek in The Great Gatsby, zal waarschijnlijk reggaeton of techno onze go-to zijn.

Seks, seks en nog meer seks

We hebben onderhand tig pandapunten gespaard. Dus het wordt tijd om die rechterhand eens in te ruilen voor een vrouw. Even alles laten gaan en weer ouderwets van bil gaan. Met wie je in bed belandt neem je niet zo nauw. Je bent allang blij dat je überhaupt een chick in je bed hebt. En als de klus is geklaard, voel je jezelf weer als herboren. Het wordt een tijdperk waarin seks een grote rol speelt.

tijdperk
Foto: Bigstock

Wat wil ik echt?

Veel mensen hebben tijdens de crisis veel tijd gehad om na te denken. En hebben zichzelf beter leren kennen. Meer genieten van het leven is belangrijk in het toekomstige tijdperk. Af en toe overuren draaien is natuurlijk no big deal, maar er is meer focus voor het leven buiten het werk. Veel werknemers hebben besloten dat thuiswerken misschien wel een way of life is. Daarnaast zijn veel mensen meer milieubewust geworden door de pandemie. Onnodige zakenreisjes kan je wel op je buik schrijven in de toekomst.

De geschiedenis voorspelt de toekomst

Doordat er weer meer geld wordt uitgegeven zal er een economische groei ontstaan. Of deze in vergelijking soort gelijk zal zijn als de roaring twenties is natuurlijk nog de vraag. Naast de ongeleide projectielen die ‘c’est la vie’ iets te letterlijk nemen, zullen er ook party poopers zijn. Mensen die juist nóg langer stil willen blijven staan bij crisis.

Dit was ook het geval in de Tweede Wereldoorlog. Toen werd er gereflecteerd bij de Holocaust en de dreiging van kernwapens, terwijl dit totaal niet het geval was na de Eerste Wereldoorlog. Toen werd er liever niet teruggedacht aan de verloren jaren ervoor. Opvallend detail: voor de roaring twenties brak de Spaanse griep uit. Een grieppandemie in de jaren 1918-1919. De schatting van overleden mensen loopt uiteen: de ene roept 20 miljoen, terwijl de ander 100 miljoen slachtoffers zegt. Na deze heftige pandemie pakte de mensen het sociale leven ook weer op. En hoe…

Wetenschap en kunstexplosie

Ook de wetenschap is onmisbaar in de komende periode. Zonder de wetenschap konden we fluiten naar het leven van terrasjes pakken met je vrienden. Dankzij de vaccines kunnen we sneller ons oude leventje weer oppakken.

Door corona heeft ook de cultuursector een flinke knauw gehad. Als het weer een beetje mag, dan zullen kunstenaars losgaan. Of ze zijn al losgegaan, en hebben in de afgelopen tijd veel werk verricht. Deze kunstwerken worden na corona aan de man gebracht.

Wij kunnen niet wachten tot dit gouden tijdperk aanbreekt. Tegen die tijd is het nog even afzien. Maar gebruik deze tijd wijs en bereid je voor op wat komen gaat. En geniet nog even van je lege agenda en de one-on-one-time met je vrienden.

tijdperk
Foto: Wil Stewart