De beste steden met een hoog street art-gehalte

CREDITS: Mike Von | Unsplash

Art. Daar worden we blij van. De creativiteit van geestverruimende personen op de muren waar jij langsloopt. Het geeft iets extra’s aan de stad. Iets unieks.

En omdat we weten dat jij graag alle uithoeken van de wereld bezoekt, zetten we een aantal niet te missen street art-steden op een rijtje. Deze namen mogen linea recta op je bucketlist. Thanks us later. 

Steden met een hoog street art-gehalte

New York

Downtown Manhattan zal je niet snel een muurschildering tegenkomen. Of er staat een hypermodern gebouw, of de NYPD houd je tegen. Gelukkig is er in Brooklyn meer ruimte om de creativiteit de loop te laten. Onder anderen legende Biggie Smalls wordt in volle overgave geëerd met zijn eigen – niet te missen – muurschildering.

Belfast

Belfast staat bekend om zijn kunstzinnige karakter. Legendarische personen, kenmerkende typeringen van de stad of gewoon de creatieve pols vind je in alle vormen, maten en kleuren terug door de stad. Met veel street art-creaties willen de Ieren laten zien dat ze een trots volk zijn. Cheers!


SÃo Paulo

De vrolijke en kleurrijke roots van het land weten Braziliaanse kunstenaars maar al te goed in het straatbeeld te verwerken. Grootheden en kunst komen samen door heel de stad waar elke arty man geen genoeg van zal krijgen. Om saaie flatgebouwen om te toveren tot hotspot kan elke land een voorbeeld nemen aan São Paulo.


Napels

Eén van de grootste voetballers aller tijden heeft zijn stempel vooral weten te drukken in Napels. Niet alleen in de harten van alle Napolitanen, maar ook in het straatbeeld vervult Diego Armando Maradona een hoofdrol. Deze legendarische muurschildering liegt er dan ook niet om – mis ‘m niet na je pizzaatje.

Utrecht

Ook Nederland mag natuurlijk niet ontbreken als het gaat om kunstzinnige trekjes. Zo bewijst deze muurschildering in Utrecht dat verdieping in de nodige lectuur alles behalve saai is. Plus: kopjes zijn ook altijd goed.


Buenos Aires

Kom je in Rosario, zal je menig muurschildering van Leo Messi tegenkomen. Nu na zijn WK-winst waarschijnlijk nóg meer. Naast de vele kunstzinnige herinneringen aan Messi en Maradona is Buenos Aires ook de plek waar kunst gewoon op de muur wordt getoond. Kunstzinnige draken of hippe straatjes, alles is aanwezig in de Argentijnse hoofdstad.

Isla Cozumel

Op het eiland Isla Cozumel staan de Sea Walls in volle overgave afgedrukt om van deze plek een regelrechte toeristische trekpleister te maken. En zeg nou zelf: hier krijg je toch niet snel genoeg van.

La Paz

Geen poespas, maar échte straatkunst vind je in La Paz. Hier in Bolivia staat de cultuur letterlijk in de stad geschreven. Het dagelijkse leven, typerende inwoners en de Boliviaanse cultuur vind je op elke uithoek van de straat in talloze kleuren terug.

Los Angeles

Naast Hollywoodsterren maken kunstenaars ook naam in LA. Dat doen ze vaak op plekken waar het eigenlijk niet mag, maar dat maakt het net weer even wat lekkerder. Al wordt het vaak ook snel weer weggehaald.

Melaka

Een beetje kleur in je leven? Dan is een vliegticket naar Melaka, Malesië geen slecht idee. Hier word je van elke wandeling gegarandeerd happy.