USA road trip: New York City

Speciaal voor jou, en ook een beetje voor onszelf, zijn we naar de United States of America gereisd om daar de tofste plekken te ontdekken. En we hebben ons best gedaan. We beginnen in New York, waar vele reizigers beginnen.

Concrete jungle where dreams are made of

Velen zijn al in New York geweest. En voor de rest staat New York waarschijnlijk hoog op het verlanglijstje. Lekker stereotype de gele taxi’s bekijken, een fotootje maken van het vrijheidsbeeld, wandelen in Central Park en een beetje the humans of New York checken. En als je er dan toch bent, de Efteling perikelen meepakken op weg naar de top van het Empire State Building. Dus precies dat gingen wij ook doen.

Let’s hear it for New York

Overdag pak je natuurlijk het meeste mee van het razendsnelle New York City life. Je laat je meeslepen door de rush. Een te slappe koffie pakken tussen alle werklui bij de lokale koffiebar. Jezelf even lekker uit laten schelden door een taxichauffeur als je toch nog even door rood loopt. Dat is het leven in Manhattan. Maar als je daar dan toch bent en je hebt het allemaal nog niet gezien, huur dan een fiets en bezoek alle hoogtepunten in enkele dagen.

Street lights, big dreams, all lookin’ pretty

Als je in New York bent, moet je natuurlijk even winkelen in Soho en Greenwich. En indien je het geld niet hebt, lekker windowshoppen op Fifth avenue. Als je daar dan toch in de buurt bent, ga dan lunchen bij EJ’s luncheonette. Een typische American Diner, waar je lekker pancakes kan eten op jaren ’60 banken. Toch meer zin in een vlugge brownie? Dan moet je bij Levain Bakery zijn.

The city that never sleeps

New York heeft een knallend nachtleven, maar bereid jezelf voor op hoge prijzen. Een biertje kost daar al snel $12. Dat is duur dronken worden. Maar voordat je dronken wordt, nog even enkele restaurants die je mee moet pakken. Voor degene met een goed gevulde portemonnee, ga zeker naar Catch. Catch is een visrestaurant, met een prachtig uitzicht over Meatpacking District. Toch meer zin in iets goedkopers? Ga naar de oudste pizzeria van Amerika, genaamd Lombardi’s. Je krijgt daar voor een goede prijs een pizza waar je u tegen zegt, namelijk 18”. Die zijn waarschijnlijk groter dan de velgen onder jouw auto.

I’m out that Brooklyn

Oké, klaar met Manhattan? Dan moet je naar Brooklyn en Williamsburg. Dit is het hippe gedeelte van New York. Overal hippe boetiekjes, foodtrucks, kleine festivals, microbrouwerijen, ijszaken en bowlingbanen. Inderdaad, bowlen is mega hip daar. En microbrouwerijen trouwens ook! Dus moet je naar Brooklyn Bowl (waar ze overigens ook hele dikke feesten geven) en Brooklyn Brewery. Meer zin om lekker bier te drinken en te eten van de barbecue? Dan is Radegast waar je moet zijn. Mocht je overdag in Brooklyn zijn, breng dan een bezoekje aan de VanMoof winkel en lunch een lekker kippetje bij Wilma Jean.

If Jesus payin’ Lebron, I’m payin’ Dwayne Wade

Inderdaad, je bent niet in New York geweest als je niet naar een sportwedstrijd bent geweest. Mochten de Yankees spelen, ga dan zeker daar een kijkje nemen. Anders kan je altijd nog naar American Football, ijshockey of basketbal. De laatste twee worden gespeeld in de legendarische Madison Square Garden. Hou je niet van sport? Geen probleem, de shows in de vele pauzes maken veel goed. En na de avondwedstrijd pak je natuurlijk nog even de Empire State Building en Times Square.

Was het allemaal even te veel? Check dan hier alle hotspots die je zeker moet bezoeken.

Total
1
Share