MTV Music Week: meer dan alleen bekende superartiesten

Wie aan MTV denkt heeft in gedachten vaak de meest bekende artiesten die er op de aardbodem rondlopen. Is niet meer he. MTV geeft ook de (nog) minder bekendere een kans. Gelukkig maar! Wij namen een kijkje in het gezellige Rotown waar Nambiar, Secret Rendezvous en als hoofdact Rondé kwamen optreden.

Good Vibes Only

In het kleine maar fijne Rotown heb je zo’n sfeer waarvan je weet dat het een gezellige avond kan worden. Intiem, relaxed en good vibes only zijn wat ons betreft kenmerkend voor deze poptempel.

Nambyar 

Voor wat betreft good vibes only geldt dit ook voor de artiesten. Nambyar geeft zijn allereerste optreden en deze ietwat schuchter overkomende artiest heeft alles wat een artiest nodig heeft: een unieke sound. Geinig dat ie aangekondigd wordt door zijn broer Kay, die we kennen van de band Valerius, het programma Expeditie Robinson en tegenwoordig o.a als MTV presentator aan zijn carrière werkt. Nambyar creëert een aparte muziekstijl die we maar weinig horen in Nederland. Waar ze het zelf omschrijven als electronic doet het ons meer denken aan een mix van electric, soul en rock. Zijn hoge stem doet ons denken aan Prince in zijn hoogtijdagen. En dat gemixt met veel electric en een diepe zware bass geeft het geheel een hele, originele unieke sound. Gaan we nog veel van horen! 

https://www.instagram.com/p/BMem12RhhCR/?taken-by=nambyarofficial

 

Secret Rendezvous

Ook Secret Rendezvous is lekker aan de weg aan het timmeren.  Allicht ken je haar van 3FM, waar ze in 2015 verkozen is tot Serious Talent. Met een stijl die omschreven wordt als elektronic soul mixen ze oude nummers zoals Luther Vandross -waar ze mee beginnen om in de sfeer te komen- aan eigen nieuwe songs met een lekkere elektrische vibe eroverheen. 

Hoofdact: Rondé

Rondé heeft onze harten gestolen. Waar we haar nummers al konden mee neuriën maar nooit echt wisten wie ze waren  hebben we hen definitief omarmd. De Nederlandse band heeft al  een ronde (haha) gemaakt langs de landelijke (tv) zenders  zoals 3FM en De Wereld Draaid Door voordat ze definitief doorbraken.

Nummers als Run, We are One, maar ook Why Do You Care  zijn lekkere meezingers die we al kennen van de radio. Als performer is Rondé uiterst charismatisch en weet het publiek op een leuke manier te bespelen. Het lijkt alsof ze helemaal in haar eigen wereld zit. Ze danst in een trance met haar ogen dicht, en wordt ‘wakker’ waarna ze zingt als een nachtegaal. Loepzuiver. 

Total
0
Share