Goed verhaal: snowboardster wint goud bij skien (op tweedehands ski’s)!

CREDITS: time.com

De Olympische Spelen zijn in volle gang, en nu we toch in die sfeer zitten pakken we er een goed verhaal bij. De Tsjechische Ester Ledecká won goud op de Super-G, terwijl ze normaal gesproken stukken beter is in snowboarden. Deze editie van de Olympische Spelen doet ze mee aan zowel het skiën als snowboarden. Een prestatie op zich, maar dit weekend verbaasde ze de hele skiwereld. De prijzen leken verdeeld, totdat Ledecká als laatste naar beneden kwam. Ze skiede 0,01 sneller dan de nummer 1 én dat allemaal op stel oude ski’s van Mikaela Shiffrin.

De snowboardster die ging skiën

Ester Ledecká staat al een hele tijd bekend om haar snowboard kunsten, sinds 2012 staat ze op het hoogste niveau. Naast dat heeft het natuurtalent ook nog altijd geskied, maar pas in 2016 debuteerde ze op een ski World Cup. Ze kwam in een World Cup nog nooit verder dan een 7de plek en staat 43e in het World-Cup klassement op de Super-G, dus niemand zag dit aankomen. Zelf was ze dan ook verbaasd: “Dit moet een fout zijn, dacht ik. Ze hebben mijn tijd verwisseld met die van iemand anders. Ik kan het nog steeds niet geloven.” Ledecká was een stuk sneller dan bijvoorbeeld topfavoriete Lindsay Vonn, die (slechts) 6e werd.

Tweedehands ski’s

Na afloop werd duidelijk dat ze had gewonnen op ski’s die eerder zijn gebruikt. De ski’s waren eerder in handen van  de Amerikaanse World Cup winnares Mikaela Shiffrin. In het assortiment van Ester Ledecká ‘s team zaten gebruikte én nieuwe ski’s, geeft haar coach aan. Na een hoop passen, meten en testen bleken de oude ski’s van Mikaela de snelste te zijn. En het resultaat heeft aangetoond waarom.

Ester Ledecká is 22 jaar oud en de allereerste die mee doet op een Olympische Spelen aan zowel het onderdeel skiën als snowboarden. Bekijk de verrassing van de winterspelen hieronder en wordt net zo verbaasd als haarzelf.

Total
7
Share